ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 2



                                               

Hirup

Hirup mangrupa konsép multiharti tanpa dadaran nu basajan, sabab mindeng dilarapkeun kana rupa-rupa hal. WordNet méré opat welas harti pikeun kecap "life", sedengkeun Kamus Wéb Longman méré 35 harti. Artikel ieu ngadadarkeun harti utama dina élmu ...

                                               

Kaséhatan

Kaséhatan nyaéta kaayaan sajahtra tina awak, jiwa, jeung sosial anu ngamanwakeun sakabéh jalma hirup produktif sacara sosial jeung ékonomis. Miara kaséhatan nyaéta tarékah sasadiaan jeung panyegah tina sagala wabah kaséhatan anu merlukeun pamarik ...

                                               

Tepas/Basajan

Sunda Budaya Élmu bumi Sajarah Hirup-hurip Matematika Élmu Masarakat Téhnologi Indéks abjad Sadaya kaca Kategori singket Kaca anyar Kaca heubeul Daptar istilah Wawanohan Nyieun rekening Ngédit artikel Sawala Pitulung We are building an open-conte ...

                                               

Sajarah

Sajarah asalna tina basa Arab, nyaéta syajarotun nu hartina tangkal, turunan, atawa asal-usul. Ieu kecap téh asup kana basa Malayu dina abad ka-13 Masehi. Ari asupna kana basa Sunda mah kira-kira dina abad ka-17 Masehi, patali jeung agama Islam d ...

                                               

Purwakanti

Purwakanti nyaéta padeukeutna sora kecap dina ungkara kalimah, bagian-bagian kalimah, atawa réndonan kecap-kecap; utamana dina puisi. Perenahna bisa ngaréndéng dina sakalimah atawa sapadalisan, bisa ogé ngaruntuy dina antar padalisan. Nilik kana ...

                                               

Kabupatén Kuningan

Kabupatén Kuningan nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana téh nyaéta Kacamatan Kuningan. Kabupatén Kuningan aya di antara 108°23 - 108° 47 Bujur Wétan jeung 6°45 - 7°13 Lintang Kidul. Kabupatén Kuningan aya di tungtung ...

                                               

Sanghyang Siksa Kanda ng Karesian

Sanghyang Siksa Kanda ng Karesyan mangrupa hiji pustaka Sunda nu ku sawatara ahli digolongkeun kana pustaka énsiklopédik nu ditulis taun 1440 Saka. Ditulis ngagunakeun aksara Sunda Kuna jeung basa Sunda Kuna.

                                               

Ayip Rosidi

Ayip Rosidi) téh saurang budayawan sakaligus sastrawan kahot. Anjeunna nyipta karya sastra dina basa Sunda jeung basa Indonésia, sarta loba ngawanohkeun sastra Sunda jeung Indonésia ka mancanagara. Ayip aktif nulis, boh dina basa Indonésia atawa ...

                                               

Sahadat buhun

Sahadat buhun atawa sadat buhun nyaéta istilah pikeun nyebut kalimah sakral anu diyakinan minangka bagian tina tartib hirup budaya Sunda wiwitan. Tapi aya ogé anu nyebutna minangka sahadat Baduy, lantaran sahadat ieu réa dipaké ku urang Baduy nu ...

                                               

Mantra

Mantra nyaéta rakitan basa anu mibanda unsur-unsur puisi saperti purwakanti jeung wirahma, anu dianggap mibanda kakuatan gaib. Mantra jelas lain kecap nu asalna tina basa Sunda. Mantra asalna tina kecap basa Sanskerta. Mantra asalna tina tradisi ...

                                               

Diponegoro

Dipanegara atawa anu leuwih dipikawanoh Pangéran Diponegoro dina yuswa 69 taun) nyaéta salah sahiji Pahlawan Nasional Républik Indonésia anu ditetepkeun ku SK Présidén Nomer 087 taun 1973. Pangéran Diponegoro kasohor ku tarékahna mingpin Perang D ...

                                               

Agus Salim

Agus Salim ; gumelar di Agam, Sumatera Kulon, 8 Oktober 1884 – tilar dunya di Jakarta, Indonesia, 4 Nopémber 1954 dina umur 70 taun) nyaéta pajoang kamerdikaan Indonésia. Haji Agus Salim ditetepkeun minangka salah sahiji Pahlawan Nasional Indonés ...

                                               

Pangaweruh

Pangaweruh nyaéta harti nu loba watesna kalawan gumantung kana konteksna, sanajan kitu pangaweruh leuwih raket hubunganna jeung sababaraha konsép kayaning harti, émbaran, paréntah, komunikasi, réprésentasi, diajar, jeung stimulus méntal.

                                               

Élmu

Élmu nyaéta sakumna usaha sadar pikeun nalungtik, manggihan sarta ngaronjatkeun pamahaman manusa ti sagala rupa sisi kanyataan dina alam manusa. Sisi-sisi ieu diwatesan sangkan dihasilkeun rumusan-rumusan anu pasti. Élmu méré kapastian kalawan ng ...

                                               

Al Alaq

Surah Al Alaq nyaéta surah ka-96 dina al Quran. Surah ieu diwangun ku 19 ayat sarta kaasup golongan surah-surah Makkiyah. Ayat 1 nepi ka 5 ti surah ieu téh ayat-ayat Al Quran anu munggaran diturunkeun, nyaéta waktu Nabi Muhammad nyepi di guha Hir ...

                                               

Téhnologi

Téhnologi mibanda leuwih ti hiji harti. Nu hiji mangrupa tumuwuh jeung tumerapna parabot, mesin, bahan, jeung prosés nu nulungan manusa méréskeun masalah sarta nedunan pangabutuh. Salaku kagiatan manusa, téhnologi ngamangsa boh élmu boh rékayasa. ...

                                               

Élmuwan

Élmuwan nyaéta jalma anu digawé sarta neuleuman kalawan leukeun sarta soson-soson dina widang élmu pangaweruh. Para élmuwan bisa digawé dina widang élmu pangaweruh anu béda. Di dieu ditembongkeun sawatara conto: Jalma anu diajar fisika nyaéta fis ...

                                               

Psikologi

Psikologi nyaéta widang élmu akademis jeung terapan anu aya hubungannana jeung studi ngeunaan pikiran, otak sarta kalakuan manusa. Psikologi ogé kakaitan jeung aplikasi pangaweruh éta dina anéka widang aktivitas manusa, kaasup masalah kahirupan s ...

                                               

Universitas Pakuan

Universitas Pakuan diadegkeun taun 1961 ku ngaran Universitas Bogor. Dina bulan Séptémber 1977, Kopertis IV jeung Wali Kota Madya Bogor, paguron luhur ieu narima penggabungan sababaraha paguron luhur swasta nu aya di Bogor. Ku alatan penggabungan ...

                                               

Al Jinn

Surat Al-Jinn nyaéta surat ka-72 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah jeung kawengku 28 ayat. Dingaranan "al-Jinn" nu hartina "Jin" tina kecap "al-Jinn" nu aya dina ayat mimiti ieu surat. Diécéskeun yén aya Jin minangka mahluk goib nu g ...

                                               

Informasi

Informasi nyaéta hasil tina pamrosésan, pangumpulan, manipulasi sarta pangaturan data ku cara anu bisa nambahan pangaweruh nu narimana. Informasi salaku konsép, miboga rupa-rupa harti, mimiti ti kagunaan sapopoé tepi ka wewengkon teknis. Sacara u ...

                                               

Patologi

Patologi nyaéta studi ngeunaan prosés nu midasar panyakit jeung wangun séjén tinu gering, kahenteunormalan anu ngabahayakeun, atawa disfungsi. Dina biologi ogé aya cabang obat-obatan, anu husus ngalakukeun studi jeung diagnosa parobahan struktura ...

                                               

Hindu

Ageman Hindu nyaéta sahiji ageman anu asalna ti anak buana India. Kapercayaan ageman ieu téh asalna ti bangsa-bangsa Indo-Iran kuna. Ageman ieu kira-kira mecenghul antara taun3102 SM nepi ka 1300 SM, sarta mangrupa salah sahiji ageman pangkolotna ...

                                               

Énsiklopédi

Énsiklopédi nyaéta kompendium tinulis pangaweruh manusa. Istilah éta asalna tina kecap Basa Yunani εγκύκλιος παιδεία, enkyklios paideia. Tina εγκύκλιος, kawas sirkuit tina κύκλος sirkuit jeung παιδεία, nu hartina instruksi. Énsiklopédi sipatna bi ...

                                               

Tiori informasi

Téori informasi nyaéta disiplin élmu dina widang matematika terapan anu patali jeung kuantisasi data ku kituna data atawa informasi éta bisa ditunda sarta dikirimkeun tanpa kasalahan ngaliwatan hiji kanal komunikasi. Entropi informasi mindeng dip ...

                                               

Éntropi informasi

Entropi nyaéta konsép dina térmodinamika, mekanika statistika jeung tiori information. Konsép éntropi jeung informasi kacida pakait raket, sanajan perlu sababaraha waktu keur ngawangun tiori mekanika statistika jeung tiori informasi sangkan jadi ...

                                               

Komputer

Komputer nyaéta hiji alat atawa mesin keur nyieun itungan atawa kontrol operasi nu bisa ditembongkeun dina watesan numeris atawa logis. Komputers dumasar kana sipat fisikna sarta nu pakait nembongkeun sababaraha hal atawa hal tina masalah dina hi ...

                                               

Akuntansi kauangan

Akuntansi Kauangan nyaéta salah sahiji babagian tina akuntansi nu aya patalina jeung laporan keuangan perusahaan ka pihak eksternal nu mangrupa laporan neraca, rugi laba, parobahan modal, arus kas ka nu boga saham, jeung kreditor atawa investor. ...

                                               

Sinyal (téhnik listrik)

Citakan:Wiktionarypar2 Sinyal, Signal, signals, signaling, atawa signalling bisa ngarujuk kana: Konsép ilmiah Sinyal biologi, mangrupa kagiatan komunikasi elektrokimia dina jero awak organisme Pamrosésan sinyal, atawa pamrosesan sinyal nyaéta wid ...

                                               

Élmu komputer

Pikeun kaperluan praktis, élmu komputer kaasup ogé topik-topik anu aya hubunganana jeung komputer, tina hal saperti analisa algoritma abstrak, formal grammars, jeung salian ti eta, nepi ka subyék anu kongkrit saperti programming language, softwar ...

                                               

Sosiologi

Sosiologi nyaéta élmu ngeunaan aturan sosial sarta nu pakait jeung prosésna, sarta ngabagi masyarakat lain ngan ukur salaku individu, tapi anggota ti asosiasi, golongan, jeung institusi. Hiji harti buku ajar sosiologi nyaéta panggero éta ulikan n ...

                                               

Éléktronika

Artikel ieu aya dina widang téhnik/rékayasa. Keur informasi ngeunaan parangkat éléktronik konsumén, tempo Éléktronika konsumén. Widang éléktronika nyakup studi jeung kagunaan sistim nu dioperasikeun ku jalan ngadalikeun aliran éléktron dina paran ...

                                               

Sénégal

Sénégal, resmina Républik Sénégal, nyaéta hiji nagara di Afrika kulon. Ngaran nagara ieu dumasar kana Walungan Sénégal nu aya ka wétan jeung kalér. Sénégal wawatesan jeung Samudra Atlantik di kulon, Mauritania di kalér, Mali di wétan, jeung Guiné ...

                                               

Adnan Oktar

Harun Yahya nyaéta ngaran pena ti Adnan Oktar anu lahir di Ankara taun 1956. Salaku saurang dai jeung ilmuwan kasohor asal Turki, manéhna pohara ngajungjung luhur ajén akhlaq sarta ngabdikeun hirupna pikeun ngadakwahkan ajaran agama ka masarakat. ...

                                               

Daérah

Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan ...

                                               

Inohong

Inohong nyaéta saurang pamingpin, jalma anu penting kalungguhana, bisa ogé tokoh masarakat anu dipiajrih atawa dipikareueus, inohong minangka cukang lantaran pikeun rahayat ménta bongbolongan pikeun nyanghareupan kahirupan, kamajuan jaman, ogé di ...

                                               

Wikipédia

Wikipédia nyaéta énsiklopédi nu dijieun ngagunakeun software wiki. Hartina, singsaha waé dihaturan ilubiung, kalayan bisa ngarobah atawa ngeusian artikel énsiklopédina. Ieu proyék téh dimimitian 15 Januari 2001, nu mangrupa divisi nirlaba ti Yaya ...

                                               

Maséhi

Kecap Maséhi biasana ngarujuk kana taun tarikh nurutkeun Kalénder Grégorian. Kecap ieu asalna tina Basa Arab. Mimitina taun Maséhi ngarujuk kana taun anu dianggap minangka taun kalahiran Nabi Isa atawa Yesus ti Nazarét. Sabalikna, istilah Saméméh ...

                                               

Bitotama

Bitotama atawa perang mangrupa hiji kaayaan mumusuhan antara dua nagara nu mana kadua nagara aya dina hiji kaayaan nu tangtu. Ilaharna bitotama téh dibarengan ku konflik kalawan dilengkepan pakarang, boh antar nagara boh antar masarakat. Cicirénn ...

                                               

NASA

National Aeronautics and Space Administration nyaéta lembaga pamaréntah Amerika Serikat nu miboga tanggung jawab sakabéh program luar angkasa jeung panalungtikan umum dina jangka waktu nu manjang. Ieu organisasi miboga tanggung jawab kana program ...

                                               

Surah-surah Makkiyah jeung Madaniyah

Makkiyah ngarujuk kana ayat-ayat atawa surah-surah anu diturunkeun di Mekah. Sedengkeun surah-surah anu diturunkeun di Madinah, disebut Madaniyah. Nepi ka kiwari, masih kénéh aya sawala di antara para ulama jeung ilmuwan Muslim ngeunaan bagian Al ...

                                               

Baduy

Urang Baduy atawa anu sering disebut ogé masarakat kanékés mangrupa masarakat adat di désa Kanékés Kacamatan Leuwidamar Kabupatén Lebak nu nyicingan gunung Kendeng. Masarakat Baduy nyicingan gunung anu jauh ti pilemburan, lega daérahna ngan 5000 ...

                                               

Bandung TV

Bandung TV nyaéta setasion televisi lokal swasta munggaran di dayeuh Bandung, Jawa Kulon. Minangka wadah kréativitas masarakat Sunda, Bandung TV, télévisi lokal munggaran di Bandung sarta Jawa Kulon nitikbeuratkeun program acarana dina usaha nyaa ...

                                               

Daérah otonom

Daérah atawa Daérah otonom, dina kontéks babagian administratif di Indonésia,nyaéta kesatuan masarakat hukum ni miboga wates-wates wewengkon nu boga kawenangan pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan sarta kapentingan masarakat satempat du ...

                                               

Diuk

Lembar: diuk bari ngalonjorkeun suku duanana. Nyanghunjar: diuk bari ngalonjorkeun suku sabeulah. Ngabaheuhay: diuk nyangunjar bari suku direnggangkeun, biasana lantaran capé. Sila: diuk bari nikelkeun suku duanana handapeun pingping nu didengkak ...

                                               

Akurasi jeung présisi

Dina sains, rékayasa, industri jeung statistik, akurasi nyaéta tingkatkacocogan ukuran atawa lobana itungan kana nilai sabenerna. Akurasi pakait raket jeung presisi, disebut ogé bisa dijieun deui atawa diulang deui, tingkat nu dina ukuran atawa i ...

                                               

Panyakit wilson

Panyakit wilson atawa degenerasi hepatolentikular nyaéta kalainan génétik atawa turunan langka nu tumiba ka hiji tina 30 rébu kalahiran jalma di sakuliah alam dunya, panyakit wilson nyababkeun awak karacunan tambaga nu disababkeun ku ayana panump ...

                                               

Guratmangsa sajarah Islam

Leuwih loba sajarah umat Islam nu patali jeung sajarah militér sarta pulitikna; runtuyan ieu ampir sakabéhna ngeunaan sajarah pulitik jeung militér. Tempo ogé: Sajarah Islam Abad ka-7 23 SH - 81 H Abad ka-15 803 H – 906 H Abad ka-21 1421 H – 1524 ...

                                               

Sajarah lisan

Sajarah lisan atawa sajarah oral hartina sajarah anu diturunkeun sacara lisan, turun-tumurun ti hiji generasi ka generasi salajengna. Ku lolobana ahli mah, sajarah lisan téh teu bisa dipercaya salaku sumber rujukan. Najan kitu, aya ogé ahli nu ng ...

                                               

Sajarah Jepang

Tulisan sajarah Jepang dimimitian ku tulisan nu méh sarua dina sajarah Chinese ti abad kahiji masehi. Sanajan kitu, panalungtikan arkéologi némbongkeun yén jalma geus hirup di kapuloan Jepang dina awal période paleolitik luhur. Sanggeus umur-es t ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →