Back

ⓘ Marcapada, ogé disebut Bumi, mangrupa planét tempat manusa hirup, planét katilu luareun Panonpoé. Marcapada mangrupa hiji-hijina planét téréstrial di Surya Mand ..



Marcapada
                                     

ⓘ Marcapada

Marcapada, ogé disebut Bumi, mangrupa planét tempat manusa hirup, planét katilu luareun Panonpoé. Marcapada mangrupa hiji-hijina planét téréstrial di Surya Mandala, sarta hiji-hijina planét nu mibanda kahirupan, sahanteuna kitu nu dipikanyaho élmu modérn. Planét ieu mibanda hiji satelit alam, bulan, nu kabentuk watara 4.5 milyar taun ka tukang. Biosfir Bumi sacara lalaunan beuki lila ngarobah atmosfir jeung kondisi fisik dasar séjénna, anu ngakibatkeun kembangbiakna organisme sarta kawangunna lapisan ozon, anu bareng jeung médan mahnit Marcapada ngahalangan radiasi surya nu pibahayaeun jeung ngawidian mahluk hirup mikroskopis ambéh terus kembang biak kalawan aman di daratan. Sifat fisik, sajarah géologi, jeung orbit Bumi ngakibatkeun kahirupan bisa terus laksana.

Litosfir Marcapada kabagi jadi sawatara ségmén kaku, atawa lémpéng téhtonik, anu ngalaman unggutan/gerakan di kabéh permukaan Marcapada salila yutaan tahun. Leuwih ti 70% permukaan Marcapada dilimpudan/ditutupan ku cai, jeung sésana diwangun ku buana jeung pulo-pulo anu miboga loba pisan situ jeung sumber cai séjénna anu jadi bahan jang ngajieun Hidrosfir. Kutub Bumi sawaréhna kalimpudan ku és; és padet di Antartika jeung és sagara/laut di és kutub. Intérior Marcapada aktif kénéh nepi ka ayeuna, jeung miboga inti jero anu diwangun ku beusi padet, sedengkeun inti luarna mangrupa fluida anu mikacipta médan mahnit, jeung lapisan kandel anu rélatif padet dina bagéan mantél.

                                               

Bumi

Kecap bumi mibanda sababaraha harti: sasaruaan tina kecap rorompok atawa imah, dina ragam hormat ka batur. Marcapada, nyaéta anu disebut id: planét Bumi

Jagat nyongkab
                                               

Jagat nyongkab

Jagat nyongkab nujul ka nérékélna panas rata-rata hawa beungeut Marcapada jeung sagara dina sababaraha dasawarsa kiwari jeung jaga. Panas rata-rata hawa dina beungut Bumi naék 0.74 ± 0.18°C 1.33 ± 0.32°F sapanjang saratus taun nepi ka 2005.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →