Back

ⓘ 28 Nopémber. 1975 – Timor Wétan nyatakeun merdéka ti Portugis. 1966 – Michel Micombero ngarugrugkeun pamaréntahan monarki Burundi sarta ngajadikeun dirina prési ..



                                     

ⓘ 28 Nopémber

  • 1975 – Timor Wétan nyatakeun merdéka ti Portugis.
  • 1966 – Michel Micombero ngarugrugkeun pamaréntahan monarki Burundi sarta ngajadikeun dirina présidén nu kahiji.
  • 1895 – Balap mobil munggaran di Amérika jauhna 54 mil ti Jackson Park Chicago nepi ka Evanston, Illinois. Frank Duryea menang dina waktu kurang leuwih sapuluh jam.
  • 1960 – Mauritania merdéka ti Perancis.
  • 1942 – Di Boston, Massachusetts, kahuruan di klub peuting Cocoanut Grove nelasan 492 jalma.
  • 1958 – Misil balistik antarbenua singk. Inggris ICBM SM-65 Atlas, misil munggaran nu hasil dipesatkeun, dijieun ku AS sarta asup kana golongan kulawarga rokét Atlas.
  • 1987 – Pasawat South African Airways Flight 295 murag di Samudra Hindia, nelasan kabéh 159 jalma na jero kapal.
  • 1943 – Perang Dunia II: Konferensi Téhéran: Présidén AS Franklin D. Roosevelt, PM Inggris Winston Churchill sarta PM Soviét Joseph Stalin masamoan di Téhéran, Iran, pikeun ngabadamikeun strategi perang.
  • 1908 – Hiji tambang ngabeledug di Marianna, Pennsylvania, nelasan 154 jalma, sarta ngan saurang nu salamet.
  • 1920 – Panyerangan Kilmichael: Pasukan Republik Irlandia singk. Inggris IRA, nyerang konvoy bebekelan Inggris sarta nelasan 17 jalma.
  • 1917 – Majelis Provinsial Éstonia nyatakeun kamerdékaan Éstonia.
  • 1912 – Albania nyatakeun merdéka ti Kasultanan Turki Ustmani.
  • 2002 – Pangebom bunuh diri ngajelegurkeun hotel nu Israél di Mombasa, Kenya; sedeng babaturanna gagal dina usahana muragkeun pasawat Arkia nu Pausahaan Pangapungan Israél ku misil darat udara.
  • 1920 – FIDAC The Interallied Federation of War Veterans Organisations / Féderasi Antar Sakutu Organisasi Véteran Perang, mangrupakeun organisasi véteran internasional munggaran, diadegkeun di Paris, Perancis.
  • 1971 – Wasfi al-Tal, Perdana Menteri Yordania, ditelasan ku unit Black September PLO.
  • 1899 – Perang Boer Kadua: Barisan pasukan Inggris campuh ngalawan pasukan Boer dina Patempuran Leuwi Modder; najan urang Boer malundur, Inggris nandangan korban tohaga.
  • 1980 – Operasi Morvarid dina Perang Iran – Irak, sajumlah gedé kapal perang Irak diancurkeun ku kapal perang Iran di Teluk Parsi. Dipiéling di Iran minangka Poé Angkatan Laut.
  • 1990 – PM Inggris Margaret Thatcher mundur tina kapamingpinan Partéy Konservatif, ku kituna, tina perdana menteri ogé. Manéhna digantikeun di dua posisi éta ku John Major.
  • 1885 – Kameunangan Bulgaria dina Perang Sérbia-Bulgaria, ngaalatankeun Unifikasi Bulgaria jeung Rumella Wétan.
  • 2016 – Pasawat séwaan Avro RJ85 nu mawa 77 jalma, kaasup tim sépakbola Chapecoense, murag di deukeut Medellin, Kolumbia.
  • 1862 – Perang Sodara Amérika: Dina Patempuran Cane Hill, pasukan Union dina pimpinan Jéndral James G. Blunt ngéléhkeun pasukan Jéndral John Marmaduke ti Konféderasi.
  • 1821 – Poé kamerdékaan Panama: Panama misah ti Spanyol sarta gabung ka Gran Columbia.
  • 2014 – Tukang témbak masang tilu bom di tengah masjid di Kota Kano, kaléreun Nigeria, nelasan saheunteuna 120 jalma.
  • 1991 – Ossetia Kidul nyatakeun merdéka ti Georgia.
  • 1967 – Pulsar munggaran PSR B1919+21, dina rasi bintang Vulpecula katimu ku dua astronom, Jocelyn Bell Burnell jeung Antony Hewish.
  • 1979 – Air New Zealand Flight 901, pasawat jét DC-10 nu ngapung ngaliwatan Antartika, murag di Gunung Erebus, nelasan sakabéh 257 jalma di jero kapal.
                                     

1. Nu babar

  • 1967 – Anna Nicole Smith, modél Amérika td. 2007
  • 1975 – Eka Kurniawan, disain graphis Indonésia
  • 1955 – Alessandro Altobelli, pamaén bola Itali
  • 1950 – Ed Harris, aktor Amérika
  • 1962 – Matt Cameron, pamaén dram Pearl Jam
  • 1980 – Stuart Taylor, pamaén bola Inggris
  • 1932 - Suyadi, nu nyiptakeun Si Unyil
  • 1984 – Trey Songz, panyanyi R&B Amérika
  • 1984 – Mary Elizabeth Winstead, artis Amérika
  • 1987 – Karen Gillan, artis Skotlandia
  • 1990 – Bradley Smith, tukang balap motor Inggris
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →