Back

ⓘ 15 Pébruari. 1982 – Pangeboran minyak Ocean Ranger tilelep alatan badéy di leupas basisir Newfoundland, Kanada, nelasan 84 pagawé. 1991 – Kasapukan Visegrád nu ..



                                     

ⓘ 15 Pébruari

  • 1982 – Pangeboran minyak Ocean Ranger tilelep alatan badéy di leupas basisir Newfoundland, Kanada, nelasan 84 pagawé.
  • 1991 – Kasapukan Visegrád nu ngadegkeun gawé bareng pikeun nuju kana sistim pasar bébas ditarékeun ku para pamingpin Chékoslowakia, Hongaria jeung Polandia.
  • 2001 – Rancangan munggaran génom jalma nu kumplit dipedalkeun dina majalah jurnal Nature.
  • 2012 – Tilu ratus genep puluh jalma maraot dina hiji kahuruan di panjara Honduras di Kota Comayagua.
  • 1944 – Perang Dunia II: Serangan ka Narva dimimitian ku Front Leningrad.
  • 1942 – Perang Dunia II: Sabada serangan Jepang ka Singapur, Jéndral Inggris Arthur Percival nyerah. Kurang leuwih 80.000 urang soldadu India, Inggris jeung Australia jadi tahanan perang, jumlah panggedé-gedéna dina sajarah di mana personel nu dipingpin ku Inggris jaradi tawanan.
  • 1961 – Pasawat Sabena 548 murag di Bélgia, nelasan 73 jalma kaasup sakabéh tim sapatu luncur AS, palatih jeung anggota kulawargana.crashes
  • 1946 – ENIAC, komputer éléktronik multiguna nu munggaran, sacara rasmi digunakeun di Universitas Pennsylvania di Philadelphia.
  • 1898 – Kapal perang USS Maine ngabeledug tur tikelebuh di Palabuan Havana di Kuba, nelasan 274 jalma. Hal ieu nungtun kana nyatakeun perangna Amérika Sarikat ka Spanyol.
  • 2013 – Hiji météor ngabeledug saluhureun Rusia, nyideraan 1.500 jalma ku alatan hébosanna ngarujadkeun jandéla jeung adegan-adegan batu. Lumangsung teu disangka-sangka ngan sajam saméméh ngaliwatna asteroid 2012 DA14 dina jarak pangdeukeutna nu geus diharepkeun ti anggalna, leuwih gedé tur taya patali nanaon jeung météor nu ngabeledug tadi.
  • 1944 – Perang Dunia II: Serangan ka Monte Cassino, Italia, dimimitian.
  • 1989 – Perang Soviét-Afghan: Uni Soviét sacara rasmi ngabéwarakeun yén sakabéh pasukanna geus ninggalkeun Kabul.
  • 1965 – Kanada ganti bandéra maké disain bodas, beureum jeung daun maple,
  • 2003 – Protés nentang kana Perang Irak lumangsung di leuwih ti 600 kota di sakuliah dunya. Kira-kira antara dalapan nepi ka 30 juta jalma nu ngilu ilibiung, ngajadikeun protés ieu panggedé-gedéna démonstrsi daméy dina sajarah.
  • 1933 – Di Miami, Giuseppe Zangara niat nelasan présidén kapilih AS, Franklin D. Roosevelt, tapi nu katémbak malah walikota Chicago, Anton J. Cermak, nu tuluy maot alatan tatuna dina tanggal 6 Maret 1933.
  • 1798 – Républik Roma diproklamirkeun lima poé sabada Louis-Alexandre Berthier, saurang jéndral Napoleon nyerang kota éta.
  • 2010 – Dua karéta api diadu di Halle, Bélgia, nelasan sapuluh jalma sarta nyideraan 171 lianna.
                                     

1. Nu babar

  • 1564 – Galileo Galilei, élmuwan Italia td. 1642
  • 1812 – Charles Lewis Tiffany, pangusaha permata Améria, nu ngadegkeun Tiffany & Co. td. 1902
  • 1951 – Jane Seymour, artis Inggris-Amérika
  • 1949 – Hamzah Haz, wakil présidén Indonésia ka-0
  • 1954 – Matt Groening, animator, produser Amérika the Simpsons
  • 1980 – Olla Ramlan, artis Indonésia
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →