Back

ⓘ Singa nyaéta hiji mamalia ti kulawarga Felidae. Singa jalu, dicirikeun ku buuk-na, beuratna bisa nepi ka 250 kg, sedengkeun nu bikang leuwih leutik, kira kana 1 ..



                                               

Karaton Kasepuhan Cirebon

Karaton Kasepuhan nyaéta karaton anu panglegana sarta pangrapihna di Cirebon. Harti dina unggal sudut arsitektur karaton ieu ogé kaceluk miboga sajarah anu jero. Buruan karaton ieu dikurilingan témbok bata beureum sarta aya pendopo dijerona. Karaton ieu mibanda musieum anu pepek sarta ngeusi barang pusaka sarta lukisan koleksi karajaan. Dina keraton ieu aya pacampuran budaya antara budaya Jawa, Sunda komo Cina sarta Éropa. Di buruan karaton aya patung 2 buntut Maung Bodas. Di jero karaton ogé aya Masjid Agung Sang Cipta Rasa. Di jero musieum anu aya di Kalér karaton aya pakakas-pakakas tit ...

                                               

Chelsea F.C

Citakan:Kotak info klub sepak bola \\\Chelséa Football Club\\\ nyaéta hiji klub sepak bola Inggris anu bermarkas di Fulham,London. Chelséa disalirakeun dina taun1905 sarta kiwari berkompetisi di Liga Utami Inggris. Sapanjang sajarah penampilan jero dunya sepak bola di Inggris sarta Eropa,klub ieu parantos ngahontal opat gelar jawara Liga Utami Inggris,tujuh Piala FA,opat Piala Liga,hiji trofi Liga Champions UEFA,dua Piala Winners UEFA,hiji Liga Eropa UEFA sarta hiji Piala Super UEFA.Citakan:Cite ramat Stadion kandang maranehanana Stamford Bridge,berkapasitas 41.837 korsi panongton, paranto ...

Singa
                                     

ⓘ Singa

Singa nyaéta hiji mamalia ti kulawarga Felidae. Singa jalu, dicirikeun ku "buuk"-na, beuratna bisa nepi ka 250 kg, sedengkeun nu bikang leuwih leutik, kira kana 180 kg. Di alam liar, umur hirup singa antara 10–14 taun, sedengkeun nu inguan bisa leuwih ti 20. Singa mangrupa karnivor nu hirup ngagorombol, nu anggotana para bikang jeung anak-anakna nu dipingpin ku hiji jalu. Nu moro nya nu bikang ieu, sedengkeun nu jalu ngawaskeun jeung ngajaga wates wilayahna. Singa jalu bakal diusir ti gorombolanana mun geus sawawa. Mun nu ngora ieu bisa ngéléhkeun pamingpinna nu jalu, anak-anakna nu aya na éta gorombolan sok dipaéhan.

                                     

1. Pedaran

Najan kawentar salaku "raja leuweung", singa téh sato nu hirup di wewengkon nembrak, aya di sakuliah Afrika. Singa kaasup spésiés nu kaancam sabab populasina ukur aya di taman nasional di Tanzania jeung Afrika Kidul.

Singa Asiatik subspésiés Panthera leo persica, nu baheula aya di wewengkon Yunani nepi ka India ngaliwatan Pérsia, hirup di Leuweung Gir di beulah kulon ngidul India. Kira 300 singa hirup di sangtuari di Gujarat nu legana 1412 km².

Singa mimiti punah di Yunani taun 100 M, tapi di Wétan Tengah jeung Afrika mah aya kénéh nepi ka awal abad ka-20. Singa nu hirup di Afrika Kalér, disebut Singa Barbar, biasana leuwih badag batan singa sub-Sahara, jeung buuk jaluna leuwih kandel, sigana mah kaasup hiji subspésiés singa, najan can kabukti. Subspésiés séjén nu geus punah nyaéta Singa Bojong Cape Lion jeung Singa Guha Éropa subspésiés Pathera leo spelaea nu hirup babarengan jeung manusa nalika Jaman És.

                                     

2. Singa di alam liar

Singa ngahakan mamalia nu leuwih leutik, ku cara nyamur ka sabudeureunana. Mangsana tara sieun mun nempo singa aya dina jarak nu cukup jauh, sabab stamina singa teu pati hadé. Singa ngahakan sato naon baé, ti serangga nepi ka gajah. Musuh alamina nya singa séjén nu keur nyiar wilayah.

Singa aya di sapanjang Afrika Kidul, Zimbabwé, Namibia, Botswana, jeung Mozambik. They are mainly found in woodland type aréas but can survive in semi desert or bush aréas. Baby or young lions are called cubs. Females give birth to 1-5 youngsters, after a gestation period of three months. The cubs can suckle for as long as 18 months but are normally wéaned by 8 weeks. There is a high mortality rate amongst cubs.

                                     

3. Narajang manusa

Singa nu kalaparan bisa baé nyerang manusa nu deukeut ka manéhna, malah aya utamana jalu nu ngahajakeun nyiar mangsa manusa. Di antara kasuk-kasus nu dipublikasikeun nyaéta Tsavo jeung Mfuwe, nu kajadianana méh sarua. Singa dina dua kajadian éta awakna leuwih badag ti biasa, teu buukan jeung huntuna koropok. Aya nu nyangka yén éta téh sabenerna spésiés singa nu can kaklasifikasi, atawa gering antukna teu pati bisa newek mangsa.

                                     

4. Silangan jeung maung

Singa bisa kawin jeung maung Siberia, mun di panginguan mah pikeun ngahasilkeun campuran nu lucu. Silangan ieu katelahna liger jeung tigon.

Liger dihasilkeun tina ngawinkeun singa jalu jeung maung bikang mun disundakeun mah disebut "siung" atawa "singung" meureun, nu ukuranana leuwih badag batan maung atawa singa. Cenah mah liger ieu bakal terus ngabadagan sapanjang hirupna, nepi ka tungtungna awakna teu bisa deui nahan, nu nepi ka satengah ton. Liger mibanda welang jeung tutul kawas kolotna, kelirna kawas singa, tapi resep pisan ngojay. Liger jalu teu bisa anakan stéril, sedengkeun nu bikang sok bisa.

Tigon nyaéta silangan singa bikang jeung maung jalu di urang mah "manga" meureun. Sabalikna ti liger, tigon mah awakna leutik kawas ucing, ngan ceulina baé nu buleud jeung awakna nu welang jeung tutul. Kawas liger jalu, tigon jalu gé stéril.

Liger bikang jeung tigon bikang subur, antukna bisa baranahan mun kawin jeung singa atawa maung.



                                     

5. Di masarakat

Di Éropah, singa sok midang di tempat-tempat anu tangtu dina rupa patung atawa tugu pikeun ngalambangkeun kapengkuhan jeung kaagungan.

Di Tatar Sunda, singa dipikawanoh dina bentuk kasenian sisingaan.

                                     

6. Fakta ngeunaan singa

  • Tetempoan peutingna alus pisan
  • The front paws are larger than the back paws
  • Buuk na singa jalu dipaké pikeun ngabadagkeun awakna jeung pikeun nyalindung ti pangégél jeung pangoét nalika tarung jeung papada jalu.
  • Wilayahna dipimilik ku singa bikang, nu jalu ukur ngajaga kira salila tilu taun.
  • Lions will hunt in the day or in the night and are more active on overcast, cool days
  • Males will feed at a kill first or chase off the other lions if they get there after the others have started feeding
  • Sakabéh bikang nu sagorombolan aya patali getih - indung, alo, anak, suan, nini, incu, adi, jeung lanceuk.
  • Singa bisa méakkeun waktu nepi ka 20 jam sapoéna pikeun saré.
  • Lions will réadily scavenge and often do so
  • Singa salawasna sok nginum mun anggeus baranghakan
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →