Back

ⓘ Eurocode nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi. EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak m ..



Eurocode
                                     

ⓘ Eurocode

Eurocode nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi.

EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dicitak:

  • EN 1991: Eurocode 1 Actions on structures
  • EN 1995: Eurocode 5 Design of timber structures
  • EN 1993: Eurocode 3 Design of steel structures
  • EN 1997: Eurocode 7 Geotechnical design
  • EN 1990: Eurocode 0 Basis of structural design
  • EN 1998: Eurocode 8 Design of structures for earthquake resistance
  • EN 1994: Eurocode 4 Design of composite steel and concrete structures
  • EN 1999: Eurocode 9 Design of aluminium structures
  • EN 1992: Eurocode 2 Design of concrete structures
  • EN 1996: Eurocode 6 Design of masonry structures

Eurocode nyaéta runtuyan umum kode rarancang struktur keur pagawéan rékayasa sipil di Eropa. Kode ieu dipaké keur ngagantikeun kode standar nu dipaké di unggal nagara di Eropa upamana BS 5950 sanggeus ngahijina nagara-nagara Eropa kana Uni Eropa. Dina sababaraha bagéan, Eurocode masih kénéh di uji coba, sabab kitu ngagunakeun karakter ENV keur gaganti EN nepi ka sacara resmi bisa dipaké. Hal séjénna, unggal nagara méré Tambahan Nasional en National Annex ka Eurocode nu bakal dipaké keur rujukan nagara nu dimaksud upamana: The UK National Annex.

Saperti standar Eropa séjénna, Eurocodes bakal dipaké dina public procurement specifications jeung taksiran produk keur tanda CE.

                                     

1. Tempo ogé

  • Limit state design
  • BS 5950: British steel design standard to be replaced by Eurocode 3
  • List of EN standards
  • BS 8110: British concrete design standard to be replaced by Eurocode 2
  • CEN: Européan Committee for Standardisation
  • Rékayasa géotéhnik
  • LRFD: Load and Resistance Factor Design
  • Téhnik struktur
                                     

2. Tumbu kaluar

  • eurokody.net Information about PN-EN - Eurocodes.
  • eurocode-resources Portal with extensive eurocode resources with focus on the design of steel structures
  • Eurocodes: Building the Future The Européan Commission Website on the EN Eurocodes
  • Eurocodes Expert UK construction industry website with comprehensive information and support resources for implementation of the BS EN Eurocodes. The site is a joint initiative of the Institution of Civil Engineers ICE and Institution of Structural Engineers IStructE and is supported by the UK Government DCLG, the Steel Construction Institute SCI, The Concrete Centre, the Timber Reséarch and Development Association TRADA, the British Masonry Society and the Brick Development Association.
  • Introduction to Eurocodes the Europa web site
  • eurocode.info Detailed information about the EN Eurocodes
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →