Back

ⓘ Silinder, élmu ukur. Dina élmu ukur, silinder nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku dua bunderan idéntik anu sajajar sarta hiji pasagi burung anu nga ..



Silinder (élmu ukur)
                                     

ⓘ Silinder (élmu ukur)

Dina élmu ukur, silinder nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku dua bunderan idéntik anu sajajar sarta hiji pasagi burung anu ngalingkung sisi-sisi dua bunderan kasebut.

Tina dua bunderan, anu hiji disebut dadampar sedengkeunn nu hiji deui disebut tutup silinder sarta pasagi burung anu nyimbutan ieu bangun disebut simbut silinder.

                                     

1. Rumus silinder

Lega beungeut

L = 2 ⋅ L e g a b u n d e r a n + L e g a s i m b u t {\displaystyle L=2\cdot Legabunderan+Legasimbut}

= 2 ⋅ π r 2 + 2 π r ⋅ h, {\displaystyle =2\cdot \pi r^{2}+2\pi r\cdot h,}

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →