Back

ⓘ Situ Léngkong Panjalu. Kawasan leweung Pulo Nusa Gedé legana kurangleuwih 16 ha nu aya di tengah situ, nyaéta Situ Léngkong Panjalu nu perenahna di DésaKacamata ..



                                     

ⓘ Situ Léngkong Panjalu

Kawasan leweung Pulo Nusa Gedé legana kurangleuwih 16 ha nu aya di tengah situ, nyaéta Situ Léngkong Panjalu nu perenahna di Désa/Kacamatan Panjalu Kabupatén Ciamis Situ Panjalu geus ditetepkeun minangka Cagar Alam dumasar kana Surat Kaputusan Gupernur Jéndral Hindia Belanda dina ping 21 February 1919 Nomor 6. 2. Sataun kahareupna, dina ping 16 November 1921 dimedalkeun dina surat kaputusan nu sarua nu ditetepkeun yén Pulo Nusa Gedé, nu saterusna dibéré ngaran" Pulau Kooders” jeung Cagar Alamna" Cagar Alam Kooders”. Situ Léngkong Panjalu mangrupa gabungan antara objék wiasata alam jeung objék wisata budaya. Di tengah situ aya Pulo Larang atawa Nusa Gedé anu di jerona aya makam Hariang Kencana, putra Hariang Borosngora, Raja Panjalu nu nyieun situ Léngkong nalika jadi raja. Pikeun ngahormat ka karuhun Panjalu nepi ka ayeuna sok diayakeun sajenis upacara adat nu disebut nyangku sarta dilaksanakeunna tiap-tiap bulan Mulud ku cara méré sihan benda-benda pusaka nu disimpen di Bumi Alit. Kagiatan wisata di Situ Lékong Panjalu nyaéta bisa ngurilingan pulo naék parahu sarta ieu objék wisata téh kurangleuwih 41 km ti kota Ciamis.

                                     

1. Flora jeung Fauna

Kaayaan Vegetasi di Cagar Alam cukup miboga ragam nu loba, sabagian gedé mangrupa leuweung primer nu masih kajaga conto di antaranya: Kihaji Dysaxilum, Kondang Ficus Variegata, Huru Litséa sp, Kiara Ficus sp, Kileho Sauraula sp, Bungur Lagerstromia sp, sedangkan tumbuhan bawah di antaranya: Rotan Calamus sp, Tepus Zingi beracéae dan Langkap Arenga sp. Sato nu liar jeung loba kénéh nyaéta: Kalong Pteropus Vampyrus, Bayawak Varanus Salvator jeung bisa kapanggih ogé sababaraha jenis manuk saperti buekOtus scops, Heulang Haliastur Indus, Manuk Hurang Halcion chlors jeung Walik Treron Griccipilla.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →