Back

ⓘ Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus ur ..



                                               

Nébula

Nébula nyaéta awan antarbéntang nu kawengku tina kekebul, gas, jeung plasma. Awalna mah nébula nyaéta ngaran umum nu dibikeun ka sakumna obyék astronomi nu mayakpak, kaasup galaksi di luareun Bima Sakti sawatara conto tina pamakéan heubeul masih batahan minangka contooh, Galaksi Andrémednu sakapeung sok nujulukana aé Nebula Andr éd eda.

                                               

Raja Ampat

Raja Ampat nyaéta salah sahiji tempat wisata anu pohara didatangan ku para turis. Tempat ieu bener-bener miboga daya irut nu hadé. Lamun diibaratkeun mah, tempat wisata Raja Ampat ieu salaku surgana dunya. Raja Ampat nyaéta pecahan Kabupatén Sorong. Kabupatén anu miboga jumlah masarakat kira-kira 31.000 jalma ieu mibanda 610 pulau ngan 35 pulau anu dicicingan, luas daérah na kira-kira 46.000 km², 6.000 km² daratan, 40.000 km² deui lautan. Daérah ieu sempet jadi incaran para pemburu lauk ku cara ngebom jeung nyebarkeun racun sianida. Tapi, loba kénéh nu nyicingan, anu narékahan, nangtayunga ...

                                               

RT

Citakan:Tanpa référénsi Rukun Tatangga RT nyaéta pembagian wewengkon di Indonésia di handapeun Rukun Warga. Rukun Tatangga lain kaasup pembagian administrasi pamaréntahan, sarta pembentukannya nyaéta ngaliwatan musyawarah masarakat satempat dina raraga pangladén kamasarakatan anu ditetepkeun ku Désa atawa Kalurahan. Rukun Tatangga dipingpin ku Pupuhu RT anu dipilih ku wargana. Hiji RT diwangun luhur sajumlah imah kapala kulawarga. Rukun tatangga mangrupa organisasi masarakat anu diaku sarta dibina ku pamaréntah pikeun miara sarta melestarikan peunteun-peunteun kahirupan masarakat Indonésia ...

                                               

Quang Binh

Daérah
                                     

ⓘ Daérah

Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat.

Daétah diwangun ti Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Upami kacamatan, désa, jeung kalurahan dianggap sanés daérah otonom. Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah gubernur/bupati/walikota, jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan Rahayat Daérah.

                                               

Dana Alokasi Umum

Dana Alokasi Umum nyaéta sajumlah dana nu dialokasikeun keur unggal daérah di Indonésia unggal taunna minangka dana pangwangunan. Jumlah Dana Alokasi Umum unggal taun ditangtukeun dumasar Kaputusan Présidén. Dana Alokasi Umum ngawengku: Dana Alokasi Umum keur Daérah Propinsi Dana Alokasi Umum keur Daérah Kabupaten/Kota

                                               

Bubuy Bulan

Bubuy bulan Bubuy bulan sangray béntang Panon poé Panon poé disasaté Unggal bulan Unggal bulan abdi téang Unggal poé Unggal poé ogé hadé Situ Ciburuy laukna hésé dipancing Nyérédét haté Ningali ngeplak caina Duh éta saha Nu ngalangkung unggal énjing Nyérédét haté Ningali sorot socana

                                               

Lapangan

Lapangan bisa nujul kana: Lapangan terbang, nujul kana bandar udara Lapangan olahraga, daérah tempat dimaenkeunnana olahraga, kaasup di jerona lapangan maen bal, tenis meja, jeung lian-lianna.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →