Back

ⓘ Kurikulum nyaéta saperangkat rarancang jeung aturan ngeunaan tujuan, eusi, jeung bahan pangajaran sarta cara anu digunakeun pikeun padoman nyalagarakeun kagiata ..



                                               

Panata acara

Panata acara nyaéta istilah umum keur jalma anu ngatur hiji kagiatan atawa acara. Panata acara mindeng disebut ogé pewara, pranata acara, atawa Master Of Ceremony. Pancén panata sacara umum patali jeung ngiberkeun acara anu keur lumangsung, ngatur acara sangkan tetep ngaruntuy luyu jeung aturan, jeung dina ngatur acara kudu niténan étika keprotokolan.

Kurikulum
                                     

ⓘ Kurikulum

Kurikulum nyaéta saperangkat rarancang jeung aturan ngeunaan tujuan, eusi, jeung bahan pangajaran sarta cara anu digunakeun pikeun padoman nyalagarakeun kagiatan diajar pikeun ngahontal tujuan atikan anu geus ditangtukeun.

Ngamekarkeun kurikulum dipilampah kalawan gugon tuhon kana standar nasional pendidikan pikeun ngawujudkeun tujuan pendidikan nasional.

Kurikulum dina unggal jenjang jeung jenis atikan dimekarkeun kalawan prinsip divérsifikasi saluyu jeung satuan pendidikan, poténsi daérah, jeung pamilon atikan peserta didik.

Raraga dasar kurikulum nyaéta rambu-rambu anu ditetepkeun dina aturan pamaréntah pikeun dijadikeun padoman dina nyusun KTSP Kurikulum Tingkat Satuan Pendidikan jeung silabus na dina unggal satuan pendidikan.

Kurikulum pikeun jenis pendidikan umum, kajuruan, jeung husus dina jenjang pendidikan dasar jeung menengah ngawengku:

  • Kolom mata pelajaran jasmani, olahraga, jeung kaséhatan.
  • kolom mata pelajaran agama jeung ahlak mulya;
  • Kolom mata pelajaran éstétika;
  • kolom mata pelajaran kawarganagaraan jeung kapribadian;
  • Kolom mata pelajaran élmu pangaweruh jeung téknologi;

Jero jeung legana eusi kurikulum dina unggal satuan pendidikan ébréh dina kompeténsi dina unggal tingkat jeung/ atawa seméster saluyu jeung standar nasional pendidikan.

Katangtuan ngeunaan jero jeung legana eusi kurikulum dimekarkeun ku BSNP Badan Standar Nasional Pendidikan jeung ditetepkeun ku Peraturan Menteri.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →