Back

ⓘ Dokter. Sacara operasional, Dokter nyaéta saurang tanaga kaséhatan anu jadi tempat pikeun ngabéréskeun kabéh masalah kaséhatan anu disanghareupan tanpa melong j ..



                                               

Albino

Albino, mangrupa salah sahiji kalainan bawaan hipopigmentasi nu disababkeun ku kurangna atawa teu miboga pigmen melanin di kulit, mata, jeung rambut. Melanin nyaéta pigmen nu diproduksi ku sel nu dikenal salaku melanosit dina kulit sato atawa manusa. Jalma nu katarajang ku panyakit ieu disebutna Albinisme.

                                               

Midazolam

Midazolam mangrupa ubar nu kaasup kana golongan bénzodiazépin. Minangka ubar panenang, ieu midazolam mibanda sipat ansiolitik, palemes otot, antikonvulsan, sédatif, hipnotik, jeung amnésik. Dina larapanna ieu midazolam geus dipaké dina rupa-rupa kagiatan biomédis, kayaning bedah jantung, ogé dina prosedur éndoskopi minangka ubar pra-anéstési, minangka tatambah pikeun anéstési lokal, sarta dipaké ogé ku dokter huntu. Pamakéan midazolam bisa ku cara oral, réktal, intranasal, intramuskuler, jeung jalur intravéna. Midazolam kagolong ubar bénzodiazépin anu unik, lantaran onsét éfékna nu gancang ...

                                               

Klindamisin

Klindamisin atawa Clindamycin mangrupa salah sahiji antibiotik kelas lincomycin anu digunakeun pikeun ngobatan inféksi anu disababkeun tina baktéri anaerob gram positif. Hasiatna pikeun ngubaran inpéksi dina paru-paru, kulit, getih, alat réproduksi, tulang, jeung organ-organ jero séjénna. Sajaba ti éta, obat ieu ogé sok digunakeun pikeun ngubaran tapak éwateun atawa sakapeung sok diadumaniskeun jeung obat séjén pikeun ngubaran anthrax atawa malaria. Dina sababaraha kajadian, obat ieu sok digunakeun pikeun nyegah endocarditis. Obat ieu bisa ogé digunakeun pikeun ngubaran inféksi ceuli, tons ...

                                               

Alérgi endog

Alérgi endog nyaéta réaksi sistim imun nu kaleuleuwihi kana protéin tina endog hayam, ogé endog meri, manila, soang, puyuh jeung sarupaning mamanukan lianna. Nalika asupna protéin tina ieu endog kana awak jalma nu boga alérgi, awakna langsung ngaréspon sarta nganggap éta kadaharan téh mangrupa zat nu ngabahayakeun. Ilaharna ieu karandapan ka budak leutik nu ngadahar endog alatan teu bisa ngolah protéin tina endog da sistim imunna can kumembang kalawan sampurna. Sistim imun ngagunakeun antibodi pikeun ngalawan protéin endog nu dianggap panarajang nu pibahayaeun. Budak anu alérgi endog upama ...

Dokter
                                     

ⓘ Dokter

Sacara operasional, Dokter nyaéta saurang tanaga kaséhatan anu jadi tempat pikeun ngabéréskeun kabéh masalah kaséhatan anu disanghareupan tanpa melong jenis panyakit, organologi, golongan umur, sarta génder, kalayan ngagunakeun prinsip pangladén anu éféktifsarta efisien sarta ngajungjung luhur tanggung jawab profésional, hukum, étika sarta moral. Layanan anu diayakeunana nyaéta sawates kompetensi dasar kedokteran anu ditampana salila atikan kedokteran.

                                     

1. Sajarah

  • Sajarah Atikan Dokter Dina Jaman Walanda

Dina bulan Januari 1851 dumasar kana Gouvernements Besluit No. 22 taun1849 di Batavia Jakarta diadegkeun Sakola Dokter Jawa Dokter Jawa School. Diréktur anu ditunjuk nyaéta Dr. P. Bleeker sarta dibantuan ku 2 jelemaminangka guru. Siswa anu ditarima kahiji ngan 12 jelema nonoman Jawa nu dipikanyaho asalna ti kulawarga ménak, henteu perlu lulus SD Sekolah rakyat, kudu sanggup nulis sarta maca Basa Malayu, umurna 15-16 taun. Siswa anu ditarima meunang sebutan eleve kalayan lila atikan 2 warsih. Palajaran anu diajarkeun ngawengku saukur poko-poko palajaran: Basa Welanda, Élmu Itung, Élmu Ukur, Élmu Bumi, Élmu Sato, Élmu Kimia Organik,Élmu Alam, Mekanika, Élmu Taneuh, Élmu Tutuwuhan, Élmu Sato, Élmu Urai dina Gering, Élmu Kabidanan sarta Élmu bédah Ceraisendi Pites Tulang sarta Burut. Tujuan Atikan Dokter Jawa kasebut nyaéta ngadidik murid jadi juru cacar vaccinateur sangkan maranéhanana bisa nulungan jalma tina panyakit-panyakit dawam kawas harééng jeung panyakit peujit. Sawatara kajadian penting dina sajarah Kedokteran dina jaman Walanda nyaéta:

  • 1856 Ti angkatan kasebut anu lulus 11 jelema sarta dibére titel Dokter Jawa.

Sakola Dokter Jawa kabuka pikeun murid anu asalna ti Sumatera Tengah sarta Sulawesi Kalér Dr. P. Bleeker anu tacan sugema padapelaksanaan sarta hasil atikanana narékahan perbaikan kurikulum Sakola Dokter Jawa nepi ka ngahasilkeun dokter anu sanggup ngajalankeun prakték umum.

  • 1864 Lila Atikan Sakola Dokter Jawa dijadikeun 3 taun.

Atikanana ngawengku 27 palajaran, siswa anyar anu ditarima leuwih loba. Nempo lulusan Sakola Dokter Jawa tétéla intelegen sarta miboga bakat alus, ahirna manéhna junun mengarahkan atikan dokterna jadi leuwih alus deui.

  • 1875 Lila atikan dokter jadi 7 taunsarta dibagi jadi 2taunbagian persiapan sarta 5 taunbagian

kedokteran. Basa Panganteurna nyaéta Basa Walanda.

  • 1881 Lila atikan dokter diperpanjang jadi 9 taunkalayan 3 taunbagian persiapan sarta 6 warsih

bagian kedokteran. Siswa anu ditarina minangka eleve ngan lulusan SD pamaréntah ELS. Basa panganteurna nyaéta Basa Walanda sarta Basa Jerman mimitian diajarkan nginget ayana buku dina Basa Jerman.

  • 1893 Majalah Kedokteran anu kahiji dipedar.

Dina waktu kira-kira satengah abad, atikan dokter di Jawa ngalaman kamajuan.

  • 1902 Ngaran Sakola Dokter Jawa jadi STOVIA School Tot Opleidingvoor Inlandsche Artsen.

Lila atikanana jadi 8 taun, kabagi jadi 2 thbagian persiapan sarta 6 taunbagian kedokteran. Hak prakték ditambah kalayan élmu kabidanan. Penerimaan eleve kakara dironjatkeun jadi 150 jelema sarta dibuka pikeun pamuda ti luar Jawa. Lulusan STOVIA bertitel "Inlandsch Arts" diijinkanmelakukan "geneesheel en verlos-kunde" sarta mibanda hak minangka "apotheek-houndend geneesheer".

  • 1913 Ngaran sakola digantian deui jadi STOVIA.

Lila pendidikan jadi 10 taun, kabagi jadi 3 th bagian persiapan sarta 7 th bagian persiapan. Palajaran ngawengku premedik, preklinik sarta klinik.

School tot Opleiding van Indische Artsen
                                               

School tot Opleiding van Indische Artsen

School tot Opleiding van Indische Artsen basa Sunda:Sakola Atikan Dokter Hindia, atawa nu ogé dipikawanoh kalayan singgetanana STOVIA, nyaéta sakola pikeun atikan dokter pribumi di Batavia dina jaman kolonial Hindia-Walanda. Ayeuna sakola ieu geus jadi Fakultas Kedokteran Universitas Indonésia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →