Back

ⓘ Universitas Pakuan diadegkeun taun 1961 ku ngaran Universitas Bogor. Dina bulan Séptémber 1977, Kopertis IV jeung Wali Kota Madya Bogor, paguron luhur ieu narim ..



                                     

ⓘ Universitas Pakuan

Universitas Pakuan diadegkeun taun 1961 ku ngaran Universitas Bogor. Dina bulan Séptémber 1977, Kopertis IV jeung Wali Kota Madya Bogor, paguron luhur ieu narima penggabungan sababaraha paguron luhur swasta nu aya di Bogor. Ku alatan penggabungan ieu, ngaran paguron luhur ieu dirobah jadi Universitas Pakuan dina taun 1980.

                                     

1. Visi & Misi

Visi

Salaku puseur kamekaran panalungtikan nu bisa ngalarapkeun hasil-hasilna sacara unggul, mandiri jeung miboga karakter, dina raraga pemberdayaan masarakat pikeun ngalancarkeun pangwangunnan daérah jeung nasional nu tumuluy, pikeun ningkatkeun kabagjaan masarakat.

Misi

  • Meré informasi hasil panalungtikan dina widang hukum, ekonomi, sosial budaya, sains jeung téknologi nu berlatar lingkungan.
  • Ningkatkeun poténsi sumber daya manusa Universitas Pakuan jeung masarakat ngaliwatan gawé bareng panalungtikan atikan.
  • Ngalaksanakeun kagiatan panalungtikan pikeun ngamekrkeun élmu pangaweruh.
  • Ngamekarkeun kmitraan jeung instansi/lembaga, parusahaan jeung perorangan dina ngamekarkeun panalungtikan.
                                     

2. Tujuan

  • Ngamekarkeun pangaweruh para panalungtik Universitas Pakuan antukna palaksanaan panalungtikan ni dilakukeun bisa leuwih kualitas jeung bisa dimanfaatkeun para stakeholder khususna dina masalah kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup.
  • Ngalaksanakeun panalungtikan pikeun ngagali élmu pangaweruh, téknologi jeung seni dina hal kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup, saluyu jeung lingkup kakhususan kaélmuan para panalungtik di lingkungan Universitas Pakuan.
  • Méré palatihan panalungtikan nu aya pakaitna jeung lingkungan hirup, antukna hasil panalungtikan nu dilakukeun bisa dimekarkeun boh ku panitén sorangan, institusi Lembaga Penelitian jeung Pengembangan/Universitas Pakuan, boh ku para stakeholder, pamangku kapentingan.
  • Ngamekarkeun hasil panalungtikan élmu pangaweruh, téknologi jeung seni boh tina segi kuantitas boh segi élmu pangaweruh, téknologi jeung seni nu spesifik, khususna dina masalah kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →