Back

ⓘ Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk nyaéta hiji organisasi kabudayaan internasional nagara-nagara kalawan populasi Turk, maké basa nu asup ka rungkun ..



Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk
                                     

ⓘ Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk

Kapangurusan Bareng Kasenian jeung Budaya Turk nyaéta hiji organisasi kabudayaan internasional nagara-nagara kalawan populasi Turk, maké basa nu asup ka rungkun basa Turk.

                                     

1. Sajarah

Organisasi ieu miboga asalna ti panglawungan-panglawungan dina 1992 di Baku jeung Istanbul, di mana mentri-mentri kabudayaan ti Azerbaijan, Kazakhstan, Kirgizstan, Uzbékistan, Turki, jeung Turkménistan ngadéklarasikeun komitmenna pikeun gawé bareng dina hiji rangka kabudayaan bareng. TÜRKSOY saterasna diadegkeun ku hiji pasatujuan nu ditandatanganan dina 12 Juli 1993 di Almaty.

Dina 1996, hiji gawé bareng resmi antara TÜRKSOY jeung UNESCO diwangun, mimilukeun konsultasi bareng sarta hubungan pawakilan bulak-balik.

Dibéwarakeun yén TÜRKSOY bakal diintegrasikeun ka Déwan Turk, hiji organisasi nagara-nagara Turk nu diadegkeun dina 2009.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →