Back

ⓘ Sajarah lisan atawa sajarah oral hartina sajarah anu diturunkeun sacara lisan, turun-tumurun ti hiji generasi ka generasi salajengna. Ku lolobana ahli mah, saja ..



Sajarah lisan
                                     

ⓘ Sajarah lisan

Sajarah lisan atawa sajarah oral hartina sajarah anu diturunkeun sacara lisan, turun-tumurun ti hiji generasi ka generasi salajengna. Ku lolobana ahli mah, sajarah lisan téh teu bisa dipercaya salaku sumber rujukan. Najan kitu, aya ogé ahli nu nganggap salaku cara pikeun miara jeung nyebarkeun sajarah, utamana nalika budaya tulisan can nyerep di hiji kaadaban. Pangalaman dina budaya sastra nunjukkeun yén manusa téh salawasna ngawangun ulang ingetanana. Najan aya parobahan, inti caritana mah ilaharna tetep kapiara. Nuturkeun guluyurna waktu, parobahan-parobahan téh beuki euyeub nepi ka antukna teu dipikawanoh deui. Jalma nu hirup dina budaya sastra bisa baé salah ngajénan kana kasohéhan sajarah lisan nu sumebar dina budaya prasastra.

Saméméh mekarna basa tulisan dina hiji masarakat, sajarah lisan téh mangrupa alat utama pikeun ngawariskeun émbaran ka turunanana. Nu ilahar mah nyaéta maké dongéng, utamana dina wanda sajak/tembang misalna carita pantun & guguritan, sangkan leuwih gampang kaapalkeun nu katelah tradisi lisan. Kombinasi tradisi lisan nu ngandung moral katut ritual téh katelahna carita rahayat folklore.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • ALPAMYSH; A study in Central Asian oral history
  • Oral History Directory of Australia
  • Oral History Online - Berkeley University lolobana California jeung Dunya Kulon
  • Proyék Sajarah Lisan New Haven di Universitas Yale.
  • In the First Person Béréndélan leuwih ti 2.500 kumpulan sajarah lisan dina basa Inggris ti sakuliah dunya.
  • eTexts of oral history of former U.S. slaves collected in the 1930s by the WPA, at Project Gutenberg
  • Oral History Association of Australia
  • World War II Submarine Veterans History Project California Center for Military History
  • Center for Studies in Oral Tradition The centers mission is to facilitate communication across disciplinary boundaries by créating linkages among specialists in different fields. Through our various activities we try to foster conversations and exchanges about oral tradition that would not otherwise take place.
  • American Life Histories WPA Writers Project 1936–1940 di Library of Congress US
  • Telling stories - Urban School of San Francisco Holocaust narratives
  • Story Corps Program nu ngarékam sajarah lisan manusa kiwari; sadayana disimpen di Library of Congress.
  • Oral History Archives of World War II - Universitas Rutgers
  • Southern Oral History Project diadegkeun taun 1979 ku UNC-Chapel Hill kalawan prinsip Anjeun teu kudu kawentar pikeun jadi sajarah - Nell Sigmon
  • Oral History Association US
  • Techniques and Procedures of Oral History US Army Center of Military History
  • Oral History Society GB
  • ORAL HISTORY IN FLANDERS; Ramatloka ngeunaan sajarah lisan Flanders
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →