Back

ⓘ Intel Corporation sok disebut Intél, nyaéta hiji pausahaan multinasional anu puseurna di Santa Clara, California, Amérika Sarikat jeung kawentar ku rancangan je ..



Intel Corporation
                                     

ⓘ Intel Corporation

Intel Corporation sok disebut Intél, nyaéta hiji pausahaan multinasional anu puseurna di Santa Clara, California, Amérika Sarikat jeung kawentar ku rancangan jeung produksi mikroprosésor sarta ngahususkeun produkna dina sirkuit kaintegrasi. Intel mibanda proyék panalungtikan téhnologi anu maju dina sakabéh aspék produksi semikonduktor. Ngaran Intel mimitina mah dipikawanoh utamana ngan ukur ku para insinyur jeung ahli téhnologi, anu disebut ku jujuluk Intel Inside anu sohor di taun 1990-an barengan jeung prosésor Pentium-na.

                                     

1. Pangadeg Intel Corporation

Dina taun 1968, Robert Noyce jeung Gordon Moore nyaéta dua insinyur anu gawé di pausahaan semikonduktor Fairchild. Maranéhna duaan ngundurkeun diri pikeun ngabangun pausahaanna sorangan, nu waktu harita loba ogé karyawan Fairchild anu areureun pikeun nyieun pausahaanna sorangan. Kabéh urut karyawan Fairchild kayaning Noyce jeung Moore meunang jujuluk Fairchildren.Robert Noyce ngan ngetik salambar kertas nu ngajelaskeun ide-na ngeunaan naon anu hayang ku anjeunna dilakukeun kana pausahaan anyarna, tuluy Art Rock di San Francisco ngadukung usaha anyar Noyce jeung Moore ieu. Rock saterusna neundeun modal gedéna 2.5 yuta USD dina waktu kurang ti 2 poé ku ngajual obligasi konvérsi. Saterusna Intel resmi diadegkeun dina tanggal 18 Juli 1968, ku panaratas semikonduktor Robert Noyce jeung Gordon Moore.

                                     

2.1. Sajarah Ngaran Intel

Intel mimiti diadegkeun taun 1968 ku ahli fisika dan kimia Gordon Moore jeung Robert Noyce panyipta sirkuit kaintegrasi, sanggeus maranéhanana ninggalkeun pausahaan Fairchild. Salila taun 1980-an Intel dijalankeun ku saurang insinyur kimia nu ngaranna Andy Grove, nu bisa disebut anggota katilu ti kulawarga asli Intel. Andy Grove dianggap minangka salah saurang pamingpin bisnis jeung ahli strategi pausahaan nu pohara penting.

Nalika pausahaan diadegkeun, Gordon Moore jeung Robert Noyce mibanda ide pikeun ngaran pausahaan maranéhanana nyaéta Moore Noyce. Tapi pas ngaran éta diucapkeun téh kadéngé minangka More Noise, ide ieu gancang ditinggalkeun sangkan néangan ngaran nu leuwih cocog, ogé anu hartina teu matak jadi goréng. Teu lila ngaran NM Electronics dipilih terus dipaké salila sataunan. Pausahaan téh antukna mah diganti deui ku ngaran Integrated Electronics, atawa pondokna mah INTEL. Teu ku hanteu, ngaran ieu geus dipaké ku pausahaan jaringan hotél anu kasohor, nya hak paténna téh kudu dibeuli bari mahal-mahal ogé.

                                     

2.2. Sajarah Ronjatan Prosésor

Taun 1969, Intel minangka produsén semikonduktor geus menerima pamundutan ti Nippon Calculating Machine Corporation NCMC pikeun ngarancang 12 chip husus, nu rencanana dipaké pikeun nyieun produk kalkulator Busicom 141-PF. Intel saterusna ngarancang sasét nu kawengku ti opat chip anu dipikawanoh minangka MCS-4. Sét ieu kawengku ti central processing unit CPU mangrupa chip 4004, chip anu didukung ku memori read-only ROM ngandung program aplikasi husus, chip memori random-access RAM pikeun ngolah data, jeung hiji chip shift-register anu pancénna nyanghareupan port input/output I/O. Supaya bisa ngamanpaatkeun rancanganna éta pikeun langganan lianna, Intel tuluy meuli hak patén pikeun disain éta ti NCMC.

Tanggal 15 Nopémber 1971, Intel ngaluarkeun prosésor opat bit Intel 4004 jeung sét chip disakuliahna. Jeung bulan Séptémberna, Intel Core M geus diwanohkeun dina acara Expo IFA 2014 di Bérlin.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →