Back

ⓘ Hama nyaéta sato; organismé nu ngaganggu produksi pertanian misalna céléng, bajing, beurit, jeung nu pangutamana serangga. Hama ogé bisa disebut sagala jinis sa ..



                                               

Peupeundeuyan

Peupeundeuyan ; kumbang air; water beetles; nyaéta sato cai nu asalna tina kulawarga Dytiscidae. Peupeundeuyan remen katempo hirup di sawah, rawa, balong, jeung sisi susukan. Ngojay atawa nyumput dina sela-sela dapuran paré, écéng, atawa tangkal séjén nu aya di jero cai sakapeung nyanghap ka beungeut cai pikuen nyokot hawa tuluy ngerelep deui. Pepeundeuyan mibanda kantong husus dina awakna pikeun nunda hawa, numatak peupeundeuyan mah bisa teuleum kana cai atawa leutak leuwih lila sarta jarang katempo aya dina beungeut cai. Kahakanan peupeundeuyan kayaning buruy, cacaing, lauk nu laleutik m ...

                                               

Ki pait

Ki pait ; Tithonia diversifolia nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Asteraceae. Tutuwuhan ieu mibanda kembang kawas srangéngé kelir klopakna konéng méncrang tengahna oranyeu. Kembangna ieu dina basa Inggris sok disebut, Mexican sunflower atawa bunga matahari Meksiko anu tayalian tempat asal tutuwuhan ieu ti Meksiko satuluyna nyebar ka nagara-nagara tropika baseuh jeung subtropika di Amérika kidul, Asia, jeung Afrika. Ki pait kagolongkeun kana genus Tithonia. Tutuwuhan ieu tiasa tumuwuh saé sanaos dina taneuh anu kirang subur, rungkunna sering kapendak dina hirup di sisi jalan, lampi ...

                                               

Wereng coklat

Wereng coklat nyaéta gegeremet anu asalna tina kulawarga Delphacidae. Wereng coklat kagolongkeun kana hama utamana kana tangkal paré, ieu hama anu paling bahaya alatan nimbulkeun karugian anu lain saeutik. Karugian anu dibalukarkeun ku hama wereng coklat bisa nepika 60% tina beubeunangan anu sakuduna, Wereng ieu nyebar di wewengkon Australia, Bangladés, Bhutan, Burma, Kamboja, Cina, Fiji, India, Indonésia, Jepang, Koréa Kalér sareng Kidul, Laos, Malaysia, India, Nepal, Pakistan, Papua Nugini, Pilipina, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, sareng Viétnam. Tutuwuhan alternatif aranjeunna sagigireun ...

                                               

Saung ranggon

Saung ranggon ; dangau nyaéta saung anu perenahna rada jangkung paranti nungguan huma, kebon, atawa sawah. Saung ranggon ilaharna mibanda tihang leuwih jangkung sangkan bisa nyerangkeu atawa nempo ka tempat anu leuwih anggan, saung ranggon ogé nunjuk kana saung anu dijieun dina tangkal paranti ngintip/ngadodoho sato boroan sangkan henteu ngagamahan ogé gampil ngincerna.

                                               

Burahol

Burahol nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Annonaceae. Burahol diarah buahna pikeun dikonsumsi, tangkal burahol geus jadi maskot/kokojo tiDaerah Istimewa Yogyakarta. Buah burahol dipikaresep ku puteri kraton-kraton di Jawa alatan dipercaya mibanda hasiat ngaleungitkeun bau késang awak sarta cai kahampangan henteu pati hangseur.

                                               

Sarikaya

Sarikaya nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Annonaceae. Buah sarikaya wujudna buleud kalawan kulit luarna ngajarendil kawas nangka sirsak. Daging buahna bodas tur mibanda rasa amis jeung kaangseu seungit. Tutuwuhan ieu kasebut rungkun daunna ieu henteu ngarangrangan, jangkungna nepi ka 8 m. Daunna paselang seling, ukuranana 7–12 cm panjangna, jeung rubakna 3–4 cm. Bungana bijil tina tandan lobana 3-4, ukuran kembangna 2–3 cm, mibanda genep daun kembang/kelopak, konéng - héjo borontok wungu dihandapna. Buah remenna buleud aya ogé anu monyong kawas buah tangkal camara, diaméter ...

                                               

Bondol héjo

Bondol héjo ; Erythrura prasina Bondol héjo ; pin-tailed parrotfinch ; Erythrura prasina manuk leutik anu asalna tina kulawarga Estrildidae. Ieu manuk loba kapanggih hirup: Malaysia, Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Burma, Vietnam, Thailand and China. Tempat hirupna di wewengkon subtropis / tropis di leuweung-leuweung anu aya pigunungan, leuweung jemlék di daérah landeuh, ogé kapanggih hirup dina dapuran awi kitu deui di pasawahan. Ieu manuk kagolongkeun kana hama, hususna kana tangkal paré. IUCN ngagolongkeun ieu spésiés anu henteu pati bahaya atawa nyingareupan katumpuran. Dina kaping ...

Hama
                                     

ⓘ Hama

Hama nyaéta sato; organismé nu ngaganggu produksi pertanian misalna céléng, bajing, beurit, jeung nu pangutamana serangga. Hama ogé bisa disebut sagala jinis sasatoan nu ngarugikeun jeung ngaganggu tutuwuhan nu eukeur dibudidayakeun ku manusa jeung lain tutuwuhan liar nu aya di alam. Sato ieu bisa nyababkeun karusakan, jeung aya sababaraha sato nu bisa nyababkeun panyakit husus kana tutuwuhan. Lamun diklasifikasikeun, hama bakal dogolongkeun kana sababaraha jinis. Hama teu datang tina luhur taneuh waé, bisa ogé tina jero taneuh éta sorangan. Hama saperti ieu sok narajang tutuwuhan nu dicokot beutina hususna kentang. Hama nu dikenal salaku nématoda sistem konéng ieu narajang keur usum hujan, akibatna kentang jadi gering nu dicirikeun ku konengna daun anu saterusna bakal paéh.

                                     

1. Jinis hama tutuwuhan

  • Molusca, di antarana bekicot, siput, jeung sajabana.
  • Mamalia, Beurit nyaéta salah sahiji conto nu sok kapanggih.
  • gegeremet, jins nu panglobana, misalkeun simeut, hileud, wereng, kumbang, jeung sajabana.
  • Aves, bangsa manuk, hayam lamun ngaganggu/ngadaharan tutuwuhan.
                                               

Jeruk garut

Jeruk Garut mangrupa bubuahan khas garut anu kiwari mah geus jarang. sabab patani Garut teu wanieun melak deui jeruk sabab kiwari mah loga pisan hama anu nyerang ka ieu buah.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →