Back

ⓘ Domba téh spésiés mamalia nu kaasup genus Ovis, bagian ti subfamili antelop embé. Sakabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan diturunkeun ..



                                               

Daptar istilah pakarang sato

Singa boga pakarang = kuku & sihung Tawon/tiwuan boga pakarang = panyeureud Banténg boga pakarang = tanduk Buhaya boga pakarang = buntut seuseukeutan Munding boga pakarang = tanduk Kamarang boga pakarang = panyeureud Sapi boga pakarang = tanduk Nyiruan boga pakarang = panyeureud Gajah boga pakarang = gading & tulalé Ucing boga pakarang = kuku Bangbara boga pakarang = panyeureud Uncal boga pakarang = tanduk Bagong boga pakarang = sihung Landak boga pakarang = cucuk bulu Kapiting boga pakarang = panyapit Embé/domba boga pakarang = tanduk Lélé boga pakarang = pamatil Maung boga pakarang = kuk ...

Domba
                                     

ⓘ Domba

Domba téh spésiés mamalia nu kaasup genus Ovis, bagian ti subfamili antelop embé. Sakabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan diturunkeun tina moufflon liar di Asia Tengah jeung Asia Kidul-kulon.

                                     

1. Sajarah

Domba mangrupa mamalia nu kaasup pangheulana dilindeukkeun jeung dipaké salaku sato ternak ku manusa. Literatur nyebutkeun yén mimiti diternakkeun kira-kira 9000-11000 taun ka tukang di Mesopotamia. Ayeuna, kalumanggsungan hirup domba gumantung pisan ka manusa, ieu téh sabab domba geus évolusi jadi sato ternak. Jeung teu cicing di alam liar deui. Geus hésé pisan jeung teu jelas garis katurunan nepi ka saha karuhun domba téh. Hipotesa nu paling umum ngabejaan yén Ovis Aries téh nyaéta turunan Asiatik O. orientalis spésiés mouflon sajinis uncal liar. Dina literatur anu kapanggih di Éropa yén mouflon téh mangrupa jenis domba kuna anu dipiara di dinya dina mangsa éta. Saeutik jenis domba, saperti Castlemilk Moorit ti Skotlandia, kawangun tina crossbreeding jeung mouflon liar Éropa. Kawitna, domba nu diteundeun ngan saukur pikeun dagingna, susu jeung kulit. Bukti arkéologis tina patung-patung nu kapanggih dina situs arkéologis di Iran némbongkeun yén dicokot buluna wol sanggeus saprak 6000 M.

                                     

2. Tempo Ogé

  • Domba Barbary Ammotragus lervia
  • Ngitung domba, keur sistim panomeran pastur tradisional
  • Domba Dolly
  • Fat-tailed sheep
  • Scrapie
  • Sheep husbandry
  • Daptar turunan domba lokal
  • Ariés, Ram lambang astrologi
  • Wool
  • Domba lokal
  • Ngitung domba, téhnik pikeun saré
  • Panyakit létah biru
  • Kawin silang domba-embé
                                               

Daptar istilah sora sato

Tikukur/titiran = ngantuk disada terus-terusan. Éntog = ngahoshos. Ucing = ngéong/ éong-éongan. Domba/embé = ngabérélé Kuda = ngahiem. Hayam = kongkorongok jago, kokotak bikang. Bagong = sesegrok. Manuk = récét/ricit manuk laleutik. Anjing = ngagogog, nyungungung, babaung. Gagak = ngelak. Reungit = ngahieng. Maung = ngagerem, ngagaur.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →