Back

ⓘ NASA. National Aeronautics and Space Administration nyaéta lembaga pamaréntah Amerika Serikat nu miboga tanggung jawab sakabéh program luar angkasa jeung panalu ..



NASA
                                     

ⓘ NASA

National Aeronautics and Space Administration nyaéta lembaga pamaréntah Amerika Serikat nu miboga tanggung jawab sakabéh program luar angkasa jeung panalungtikan umum dina jangka waktu nu manjang. Ieu organisasi miboga tanggung jawab kana program panalungtikan masarakat sipil, aeronautika, jeung program kadirgantaraan.

                                     

1. Tujuan Stratégis Nasa

NASA miboga tujuan stratégi, di antarana:

  • Ngaktifkeun program jeung kamampuh institusi pikeun ngalakukeun kagiatan ngeunaan luar angkasa jeung aeronautika
  • Ngabagi élmu pangaweruh kalawan tanaga pangajar jeung mahasiswa pikeun méré kasempetan ilubiung
  • Ngamekarkeun jeung ngajaga aktivitas manusa di sakuliah dunya.
  • Panalungtikan aeronautika nu pangonjoyna
  • Ngamekarkeun pamahaman ilmiah ngeunaan bumi jeung alam dunya
  • Nyiptakeun inovasi rohang téhnologi anyar
                                     

2. Sajarah

présidén Eisenhower ngadegkeun NASA taun 1958 jnu boga tujuan pikeun mentingkeun kabutuh masarakat sipil dibandingkeun jeung militer, jeung digunakeun pikeun program karukunan dina élmu ngeunaan luar angkasa. Undang-undang Undang-Undang Aeronautika jeung Keluarangkasaan Nasional disahkeun 29 Juli 1958,ngagantikeun organisasi saacaanna, Komite Penasehat Aeronautika Nasional. Badan ieu resmi dimimitian dina tanggal 1 Oktober 1958.

NASA geus hasil nyatet jadi sajarah ngirimkeun astronoutna ka bulan nu munggaran dina tanggal 20 Juli 1969. Tim astronaut nu kagabung dina Misi Apollo 11 nu jumlahna 12 urang, kaasup astronaut Neil Armstrong jeung Buzz Aldrin.

NASA ogé pernah nyiptakeun pesawat shuttle keur penerbangan ka luar angkasa, nu dipedalkeun munggaran di taun 1981. Pesawat shuttle ieu geus hasil ngajalankeun 130 misi saacan pangsiun di taun 2011.

NASA jogé hasil medalkeun robot kaluar angkasa Mars Pathfinder nu ditugaskeun pikeun ngajalajah planet Mars, pikeun mikanyaho leuwih jauh tanda-tanda kahirupan di Mars.

Salian ti eksplorasi luar angkasa, NASA ayeuna miboga tim aeronautik nu terus ngamekarkeun mangrupa-rupa téhnologi aviasi. Mangrupa-rupa hasil panalungtikanna dipikahayang ku nu nyadiakeun jasa penerbangan di sakabéh dunya.

                                     

3. Organisasi NASA

Kantor pusat NASA nu tempatna di Washington Amerika Serikat. Salian kantor pusat, NASA ogé ngabogaan ogé 9 markas, Laboratorium Propulsi Jet, sarta 7 fasilitas pikeun kaperluan tes jeung panalungtikan nu sumebar di sababaraha daérah di Amerika jeung sakuliah dunya. Nepi ka data ieu ditulis 2017, geus aya leuwih ti 18.000 jalma nu gawé pikeun NASA. Salian ti astronaut, ilmuan, jeung insinyur, aya sababaraha profesi lian nu gawé di NASA, saperti tanaga pangajar, pangacara, jsb.

                                     

3.1. Organisasi NASA Aeronautik:

Ngalakukeun rupa-rupa panalungtikan pikeun nyumponan paménta ti penerbangan, nu dipiharep ngahasilkeun téhnologi nu bisa kapaké lila sarta hadé pikeun lingkungan. Lian ti éta, ogé mekarkeun téhnologi révolusionér nu miboga mangpaat di luar widang aviasi.

                                     

3.2. Organisasi NASA Eksplorasi jeung Operasi ku Manusa:

Fokus pikeun kagiatan Stasiun Luar Angkasa Internasional, ngembangkeun kamungkinan eksplorasi manusa di luar orbit Bumi, jeung penerbangan komersial ka angkasa.

                                     

3.3. Organisasi NASA Téhnologi Luar Anngkasa

Mekarkeun, nyieun inovasi, démonstarsi, jeung ngarancang téhnologi révolusionér nu gancang keur digunakeun dina sababaraha misi NASA mangsa datang.

                                     

4. Jejer nu aya hubungan jeung NASA

  • Penjelajahan angkasa
  • Lomba angkasa
  • Robert Gilruth, Chris Kraft, Gene Kranz flight directors
  • KC-135 Reduced Gravity Aircraft
  • Wernher von Braun
  • Pesawat luar angkasa
  • Astronot

Agensi angkasa lainnna

  • INTA, Spanyol
  • F-16,perancis
  • VZLU, Ceko
  • LAPAN, Indonesia
  • Soviet space program historical
  • CNES, Perancis
  • NLR, Belanda
  • ANGKASAWAN,Malaysia
  • CIRA, Italia
  • QinetiQ, Inggris
  • FOI, Swedia
  • National Space Agency of Ukraine
  • VKI, Belgia
  • Russian Aviation and Space Agency
  • Deutsches Luft- und Raumfahrtzentrum, Jerman
  • Indian Space Research Organisation
  • Canadian Space Agency
  • Japan Aerospace Exploration Agency
  • China National Space Administration
  • National Aerospace Laboratory, India
  • European Space Agency
  • Italian Space Agency
  • ONERA, Perancis


                                     

5. Tutumbu ka luar

  • Cassini Imaging Laboratory – Stunning images of the planets taken by the Cassini exploratory spacecraft.
  • NASA Home Page
  • NASA History Series Publications
                                     

6. Panalungtikann satuluyna

  • NTRS: NASA Technical Reports Server
  • Research in NASA History: A Guide to the NASA History Program large PDF – over 1.012 kb
  • NASA Historical Data Books SP-4012
  • NASA History Series Publications
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →