Back

ⓘ Akuntansi Kauangan nyaéta salah sahiji babagian tina akuntansi nu aya patalina jeung laporan keuangan perusahaan ka pihak eksternal nu mangrupa laporan neraca, ..



Akuntansi kauangan
                                     

ⓘ Akuntansi kauangan

Akuntansi Kauangan nyaéta salah sahiji babagian tina akuntansi nu aya patalina jeung laporan keuangan perusahaan ka pihak eksternal nu mangrupa laporan neraca, rugi laba, parobahan modal, arus kas ka nu boga saham, jeung kreditor atawa investor. Leuwih hususna ieu akuntansi téh ngeunaan profitabilitas jeung kredibilitas perusahaan ka supplier jeung pamaréntah.

                                     

1. Pungsi utama Laporan Kauangan keur pihak Eksternal

  • Supplier, informasi keur ngajén bisa henteuna perusahaan mayar tagihan hasil ngajual dina waktuna.
  • Pamaréntah, Informasi ngeunaan netepkeun kawijakan pajak jeung data statistik pendapatan nasional.
  • Kreditur, informasi nu aya keur ngajén perusahaan dina mayar jasa jeung malikkeun hutang pokok dina waktuna.
  • Nu boga saham, ieu informasi mangpaat keur ngajén kamampuh perusahaan dina mayar deviden.
  • Investor, nu nyimpen modal miboga résiko nu leuwih gedé tibatan nu séjénna, maranéhna ngabutuhkeun pisan inpormasi ngeunaan data kauangan, ngeunaan pantes Feasible atawa henteuna waragad nu diinvestasikeun.
                                     

2. Tahapan dina pangajaran Akuntansi Kauangan

  • Akuntansi Keuangan Menengah, Akuntansi Biaya, Panyusunan Laporan Keuangan Conto Laporan Akuntansi Keuangan, Pamahaman ngeunaan Prosedur Akuntansi sarta Kauangan, nu ngawengku Kabijakan jeung Prosedur: Kas jeung Setara Kas, Persediaan, Piutang, Aktiva Tetap, Hutang, sarta Pajak.
  • Panganteur Akuntansi Dasar, Pamahaman ngeunaan dasar-dasar akuntansi, siklus akuntansi, nyusun kode akun Chart of Account, nuliskeun Transaksi, jurnal umum General Ledger, nyieun Kertas Gawé Worksheets Laporan Kauangan.
  • Akuntansi Keuangan Lanjutan, Diajar ngeunaan Pembentukan Persekutuan atawa Panggabungan Usaha Merger, Integritas Panyajian Laporan Kauangan, Analisa Laporan Kauangan, Panyusunan Laporan Kauangan Konsolidasi, Parobahan Nu miboga Saham, Panjualan Konsinyasi, Likuidasi Panjualan Angsuran, sarta Investasi saham.
                                     

3. Standarisasi Akuntansi Kauangan

Laporan Kauangan nu dipidangkeun kudu saluyu jeung prinsip akuntansi nu lumaku umum atawa saluyu jeung Pernyataan Standar Akuntansi Keuangan PSAK ngeunaan pituduh sarta prosédur akuntansi nu eusina ngeunaan aturan standar pancatetan, panyusunan, sarta panyajian laporan kauangan nu saluyu jeung téori-téori ngeunaan panapsiran sarta panalaran nu leuwih jero ku hiji lembaga nu diaranaan Ikatan Akuntan Indonesia IAI.

PSAK mimiti dipaké di Indonésia dina taun 1994, dina pangembangan panyusunan standarisasi akuntansi di Indonesia ku Dewan Standar Akuntansi Keuangan DSAK nu teu bisa leupas tina kamekaran panyusunan standar akuntansi Internasional nu dilakukeun ku International Accounting Standards Board IASB.

Standar Akuntansi Keuangan Internasional dina prosés konvergensi sacara pinuh ku International Financial Reporting Standard IFRS nu dikaluarkeun ku IASB, hiji standar laporan kauangan nu bisa ditarima secara internasional sarta mimiiti diterapkeun di Indonésia ti taun 2012.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →