Back

ⓘ Filsafat élmu Pangaweruh nyaéta bagéan tina filsafat nu sacara husus ngomongkeun ngeunaan sifat jeung hakékat, asumsi jeung implikasi sarta kualitas jeung mangp ..



Filsafat Élmu
                                     

ⓘ Filsafat Élmu

Filsafat élmu Pangaweruh nyaéta bagéan tina filsafat nu sacara husus ngomongkeun ngeunaan sifat jeung hakékat, asumsi jeung implikasi sarta kualitas jeung mangpaatna ngeunaan kahirupan manusa sacara gembleng. Katilu hal éta nu umumna di rumuskeun jadi: a) Ontologi b) Epistemologi c) Aksiologi. Sacara singget, filsafat élmu pangaweruh ngamasalahkeun objék na ngaliwatan tilu patalékan: kahiji, Realitas Empiris naon nu kawengku di jerona, kadua, kumaha cara mikanyaho, téori jeung métode naon nu di gunakeun jang mikanyahona, jeung katilu, naon fungsi jeung mangpaatna pikeun masarakat. Sacara praktis filsafat élmu dibédakeun saluyu jeung hakékat unggal disiplin, upamana: Filsafat élmu basa, filsafat élmu sastra, filsafat élmu sajarah, jeung sajabana. Ku sabab éta Beerling dkk., filsafat élmu ogé disebut téori élmu atawa élmu ngeunaan élmu.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →