Back

ⓘ Chariang ; nyaéta tatangkalan nuasalna tina kulawarga Araceae. Genus Aglaonema kalayan mibanda 30 spesies. Chariang hirup kalawan subur di tempat nu kaayaana 70 ..



Chariang
                                     

ⓘ Chariang

Chariang ; nyaéta tatangkalan nuasalna tina kulawarga Araceae. Genus Aglaonema kalayan mibanda 30 spesies. Chariang hirup kalawan subur di tempat nu kaayaana 700 méter dpl tur teu kahieuman, dina taneuh jemlék tur ngeprul. Chariang loba kapanggih dimangpaatkeun keur papaés buruan, ditunda dina pot atawa jadi pager hirup. Kiwari chariang loba dijadikeun kembang nu loba wandana hasil tina kawin silang nu dijual beulikeun kalawan harga nu lumayan mahal, gumantung kana kaayaan tur kaséhatan tangkalna.

                                     

1. Ciri mandiri

Daun chariang rupa-rupa wujudna, aya nu lonyod, lanset, kawas daun écéng, aya ogé nu panjang. Panjangna kurang leuwih 10-45 cm, kelir dauna héjo paselang jeung totol-totol bodas. Tangkal na katutup palapah daun, katémbong dimana umurna geus manjing ka kolot atawa jangkung kulantaran daun kolotna lalésotan. Bonggol atawa beutina ka karimunan ku akarna, panjang kurang leuwih 1-5 cm. Beuki panjang beuti chariang, beki loba anak tangkal cariang nu bisa direkahkeun. Kembang chariang lonyod semu méncos, panjangna 8-10 cm. Kelirna bodas, bijil tina sela-sela palapah daun.

                                     

2. Spesies alam

Aya sababaraha rupa spésiés chariang aglonema nu aya di alam liar:

  • Aglonema ovatum
  • Aglonema modestum
  • Aglonema pictum
  • Aglonema commutatum

Ieu spesies alam mangrupakeun bibit buit tina Aglonema hibrida, nu kiwari loba dijual beulikeun.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →