Back

ⓘ Alam liar - Domba, Singa, Acung, Panda, Embé, Chariang ..



                                               

Domba

Domba téh spésiés mamalia nu kaasup genus Ovis, bagian ti subfamili antelop embé. Sakabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan diturunkeun tina moufflon liar di Asia Tengah jeung Asia Kidul-kulon.

                                               

Singa

Singa nyaéta hiji mamalia ti kulawarga Felidae. Singa jalu, dicirikeun ku "buuk"-na, beuratna bisa nepi ka 250 kg, sedengkeun nu bikang leuwih leutik, kira kana 180 kg. Di alam liar, umur hirup singa antara 10–14 taun, sedengkeun nu inguan bisa leuwih ti 20. Singa mangrupa karnivor nu hirup ngagorombol, nu anggotana para bikang jeung anak-anakna nu dipingpin ku hiji jalu. Nu moro nya nu bikang ieu, sedengkeun nu jalu ngawaskeun jeung ngajaga wates wilayahna. Singa jalu bakal diusir ti gorombolanana mun geus sawawa. Mun nu ngora ieu bisa ngéléhkeun pamingpinna nu jalu, anak-anakna nu aya na ...

                                               

Acung

Acung nyaéta salah sahiji spésiés tutuwuhan beuti tina génus Amorphopallus. Julukan husus variabilis asalna tina basa latén. Di sababaraha tempat di dunya, tutuwuhan ieu kadang-kadang dikumpulkeun ti alam liar pikeun diala beuti atawa iwungna pikeun di dahar. Sanajan kitu, lamun ngadahar tutuwuhan ieu bisa ngondang bahaya ogé. Sanajan teu disebutkeun sacara spésifik tina spésiés ieu, sabagian gedé tina kulawarga tutuwuhan ieu ngandung kalsium oksalat. Zat ieu ngandung racun jeung lamun didahar, létah jeung genggerong karasa saolah-olah aya ratusan jarum leutik nyareceb. Ngan, kalsium oksal ...

                                               

Panda

Panda nyaéta hiji mamalia nu kiwari digolongkeun kana kulawarga biruang, Ursidae, nu asli ti Cina tengah. panda hirup di wewengkon pagunungan, kawas Sichuan jeung Tibét. Panda dijadikeun lambang Yayasan Alam Liar Sadunya World Wildlife Fund, WWF, hiji organisasi konservasi alam. Ti panengah abad ka-20, panda ogé jadi lambang nasional Cina, sarta dijadikeun koin emas Cina. Najan sacara taksonomi digolongkeun karnivora, dahareunana mah sabenerna tutuwuhan, utamana awi. Panda ogé beuki endog jeung serangga pikeun sumber protéinna. Pikeun sababaraha dekade klasifikasi taksonomi panda dipadungd ...

                                               

Embé

Embé nyaéta salah sahiji sato memamah biak anu ukuranana sedeng. Embé anu sok dijadikeun ingon-ingon nyaéta subspesies tina embé liar anu sumebar di Asia Barat Daya sarta Éropa. Embé liar anu jalu atawa bikang mibanda tanduk sapasang, tapi tanduk dina embé jalu leuwih badag. Umumna, embé miboga janggot, tarangna cembung, buntut rada nyungcung, sarta lolobana miboga bulu anu lempeng tur kasar. Panjang awak embé liar, nyaéta 1.3 méter nepi ka 1.4 méter, sedengkeun buntutna 12 séntiméter nepi ka 15 séntiméter. Beurat embe bikang rata-rata 50 kilo nepi ka 55 kilo, sedengkeun anu jalu bisa nepi ...

                                               

Chariang

Chariang ; nyaéta tatangkalan nuasalna tina kulawarga Araceae. Genus Aglaonema kalayan mibanda 30 spesies. Chariang hirup kalawan subur di tempat nu kaayaana 700 méter dpl tur teu kahieuman, dina taneuh jemlék tur ngeprul. Chariang loba kapanggih dimangpaatkeun keur papaés buruan, ditunda dina pot atawa jadi pager hirup. Kiwari chariang loba dijadikeun kembang nu loba wandana hasil tina kawin silang nu dijual beulikeun kalawan harga nu lumayan mahal, gumantung kana kaayaan tur kaséhatan tangkalna.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →