Back

ⓘ Sajarah - Guratmangsa sajarah Islam, lisan, Jepang, Sunda, Guratmangsa sajarah Islam abad ka-6, Cianjur, Cutatan tina sajarah Asia Timur & sajarah Pulo Jawa ..



                                               

Guratmangsa sajarah Islam

Leuwih loba sajarah umat Islam nu patali jeung sajarah militér sarta pulitikna; runtuyan ieu ampir sakabéhna ngeunaan sajarah pulitik jeung militér. Tempo ogé: Sajarah Islam Abad ka-7 23 SH - 81 H Abad ka-15 803 H – 906 H Abad ka-21 1421 H – 1524 H Abad ka-13 597 H – 700 H Abad ka-11 391 H – 494 H Abad ka-17 1009 H – 1112 H Abad ka-12 494 H – 597 H Abad ka-14 700 H – 803 H Abad ka-9 184 H – 288 H Abad ka-6 126 SH - 23 SH Abad ka-10 288 H – 391 H Abad ka-19 1215 H – 1318 H Abad ka-18 1112 H – 1215 H Abad ka-16 906 H – 1009 H Abad ka-8 81 H – 184 H Abad ka-20 1318 H – 1421 H

                                               

Sajarah lisan

Sajarah lisan atawa sajarah oral hartina sajarah anu diturunkeun sacara lisan, turun-tumurun ti hiji generasi ka generasi salajengna. Ku lolobana ahli mah, sajarah lisan téh teu bisa dipercaya salaku sumber rujukan. Najan kitu, aya ogé ahli nu nganggap salaku cara pikeun miara jeung nyebarkeun sajarah, utamana nalika budaya tulisan can nyerep di hiji kaadaban. Pangalaman dina budaya sastra nunjukkeun yén manusa téh salawasna ngawangun ulang ingetanana. Najan aya parobahan, inti caritana mah ilaharna tetep kapiara. Nuturkeun guluyurna waktu, parobahan-parobahan téh beuki euyeub nepi ka antu ...

                                               

Sajarah Jepang

Tulisan sajarah Jepang dimimitian ku tulisan nu méh sarua dina sajarah Chinese ti abad kahiji masehi. Sanajan kitu, panalungtikan arkéologi némbongkeun yén jalma geus hirup di kapuloan Jepang dina awal période paleolitik luhur. Sanggeus umur-es tamat, kira-kira 12.000 SM, ekosistim Kapuloan Jepang mangrupa kahirupan manusa, bukti mimiti nu kapanggih nyaéta keramik salila périodeu Jōmon. Sajarah Jepang kaselang ku périodeu isolasi nu panjang, nu sacara radikal ilaharna revolusioner, kapangaruhan ku dunya luar.

                                               

Sajarah Sunda

Masarakat Sunda tradisional geus wanoh jeung istilah sajarah, carita, jeung wawacana, nu sadayana nuju ka karya nu ngadadarkeun sajarah ngeunaan hiji hal. Catetan sajarah ngeunaan tatar Sunda nu leuwih heubeul, kapanggih dina prasasti-prasasti. Anu pangheubeulna téh nyaéta prasasti Tugu, titinggal Purnawarman 395-434, raja Tarumanagara ahir abad ka-4/awal abad ka-5. Dadaran sajarah Sunda pangkolotna nu geus kapanggih nepi ka ayeuna nyaéta Carita Parahyangan, ditulis kira taun 1580 M. Salajéngna, naskah-naskah nu medar sajarah di antarana Carita Ratu Pakuan, Carita Waruga Guru, jeung Carita ...

                                               

Guratmangsa sajarah Islam abad ka-6

576: Pupusna Aminah, ibuna Muhammad wanci kira-kira. 583: Perjalanan Muhammad ka Syria sareng pamanna Abu Talib wanci kira-kira 600: Lahirna Ali bin Abu Talib. Alo sareng mantuna Muhammad. Anjeunna khalifah ka-4. 545: Lahirna Abdullah, ramana Muhammad wanci kira-kira. 594: Muhammad didamel ka Khodijah; nyandak kafilah dagang uah-uih ka Syria wanci kira-kira 570: Lahirna Muhammad; Taun Gajah wanci kira-kira. 595: Muhammad nikah sareng Khodijah wanci kira-kira. 578: Pupusna Abdul Mutallib, éyangna Muhammad wanci kira-kira

                                               

Sajarah Cianjur

Sajarah Cianjur nyaéta carita sajarah nu bisa dijujut dumasar kana sababaraha sumber di antarana carita tina panalungtikan sajarah, carita rahayat nu sumebar di wewengkon Cianjur, sakakala kamekaran Cianjur baheula, jeung nepikeun ka kiwari.

                                               

Cutatan tina sajarah Asia Timur & sajarah Pulo Jawa

Cutatan tina sajarah Asia Timur & sajarah Pulo Jawa nyaéta buku nu ditulis ku basa Sunda karya Prijono. Ieu buku munggaran medal taun 1945 dina wangun citak ku penerbit Bale Poestaka di Jakarta.

                                               

Nyukcruk Sajarah Pakuan

Nyukcruk Sajarah Pakuan nyaéta pedaran anu ditulis dina basa Sunda ku Saléh Danasasmita. Ieu buku pedaran téh dipedalkeun munggaran taun 2012 ku penerbit Kiblat Buku Utama.

                                               

Sajarah Cirebon Tulen

Sajarah Cirebon Tulen nyaéta buku Sunda nu ditulis ku basa Sunda karya R. B Kartadiredja. Ieu buku munggaran medal taun 1922 dina wangun citak ku penerbit di Weltevreden.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →