Back

ⓘ Téhnologi - Pakarang, HbbTV, Nanotéhnologi, Daptar paguron luhur di Jepang, Intel Corporation, AlSaudiah, Sangray, Téngkor ..



                                               

Pakarang

Pakarang nyaéta alat nu bisa dipaké nalika bitotama pikeun nelasan atawa numpurkeun, atawa ngancurkeun. Pakarang bisa dipaké pikeun nyerang musuh atawa méla diri tina ancaman. Pakarang mimiti dipaké ku manusa minangka alat pikeun moro. Sacara métafor, naon baé nu dipaké najan sacara psikologis bisa disebut pakarang, ti péso nepi ka rudal balistik antarbuana intercontinental ballistic missile, ICBM. Pikeun béréndélan nu lengkep ngeunaan pakarang, tempo téhnologi jeung parabot militér.

                                               

HbbTV

Hybrid Broadcast Broadband TV nyaéta hiji standar industri katut inisiatif promosi keur TV digital hibrida pikeun nyaluyukeun siaran, IPTV, katut dikirimkeunana hiburan pita rubak ka pamaké ngaliwatan TV nyambung jeung set-top box. Konsorsieum HbbTV, nu ngolompokeun deui pausahaan-pausahaan industri siaran digital jeung Internét, nyieun hiji standar keur dikirimkeunana TV siaran jeung TV pita rubak ka imah, ngaliwatan hiji antar beungeut pamaké nyorangan, nyiptakeun hiji platform muka minangka hiji alternatif keur téhnologi nu dipimilik. Produk jeung layanan nu maké standar HbbTV bisa jala ...

                                               

Nanotéhnologi

Nanotéhnologi salaku istilah koléktif nujul ka perkembangan téhnologis dina skala nanométer, biasana 0.1-100 nm. Istilah ieu kadang diterapkeun ka sakur téhnologi mikroskopik. Ku sabab nanotéhnologi téh lumaku dina ukuran nu leutik, fénoména fisik nu henteu katalungtik dina skala makroskopis leuwih ngadominasi. Fénoména nanoskala ieu kaasup di jerona éfék ukuran kuantum jeung gaya range pondok saperti gaya van der Waals. Leuwih jauh deui, perbandingan nu nambah lega tina lega pabeungeutan dibandingkeun jeung volume ngabalukarkeun ayana fénoména pabeungeutan. Ku sabab kamajuan komputer tumu ...

                                               

Daptar paguron luhur di Jepang

Daptar paguron luhur di Jepang: Universitas Doshisha Universitas Sophia Universitas Gifu - Gifu Daigaku Universitas Meiji Universitas Keio Universitas Kobe Mabie Memorial School Universitas Kanto Gakuin Universitas Kyoto Universitas Tohoku Universitas Ritsumeikan Universitas Nagoya Universitas Kwansei Gakuin Universitas Kansai Universitas Teikyo Universitas Osaka Universitas Niigata Universitas Aichi Universitas Kota Osaka Universitas Chubu Universitas Tokyo Universitas Kristen Internasional Institut Téhnologi Nagoya Universitas Dokkyo Universitas Gakushuin Universitas Kyushu Universitas T ...

                                               

Intel Corporation

Intel Corporation sok disebut Intél, nyaéta hiji pausahaan multinasional anu puseurna di Santa Clara, California, Amérika Sarikat jeung kawentar ku rancangan jeung produksi mikroprosésor sarta ngahususkeun produkna dina sirkuit kaintegrasi. Intel mibanda proyék panalungtikan téhnologi anu maju dina sakabéh aspék produksi semikonduktor. Ngaran Intel mimitina mah dipikawanoh utamana ngan ukur ku para insinyur jeung ahli téhnologi, anu disebut ku jujuluk Intel Inside anu sohor di taun 1990-an barengan jeung prosésor Pentium-na.

                                               

AlSaudiah

Al-Saudiah nyaéta domain wawakil Arab Saudi minangka Komisi Informasi jeung Téhnologi anu ngagunakeun basa Arab. Ngaran Arab-na السعودية, diromanisasi jadi AlSaudiah, nyaéta kode domain nagara internasionalisasi top-level anu dipaké ku Arab Saudi, kode domain nagara top-level dimaksud nyaéta sa. ngaran ASCII ieu domain dina sajeroning domain sistem nyaéta xn -. Mgberp4a5d4ar, nyaéta katangtuan anu dipaké dina mintonkeun tarjamahan Unicode versi naskah ku jalan ngalarapkeun internasionalisasi ngaran Domain Aplikasi IDNA éta dipasang dina DNS mimiti tanggal 5 Méi 2010.

Sangray
                                               

Sangray

Sangray salah sahiji cara ngolah dahareun urang Sunda, ngagoréng teu maké minyak. Dahareun diasupkeun kana katél ditagogkeun luhureun hawu atawa kompor. Dikurah-koréh maké cocolék sangkan asakna rata. Anu biasa disangray nyaéta kakacangan saperti suuk, jaat, roay; asin teri, jeung lianna.

                                               

Téngkor

Téngkor salah sahiji téknologi kemasan urang Sunda ngagunakeun daun cau pikeun mungkus dahareun boh atah boh asak saperti rujak uleg, sangray suuk, jeung sajabana. Carana daun cau nu sedeng kolotna, ditilepkeun ngawangun aseupan. Kadaharan diasupkeun ka jerona. Aya anu tuluy dibunikeun, ditutup ku sésa daun, aya anu diantep bolongor. ka dieunakeun téngkor sok dijieun tina bungkus sangu buatan pabrik.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →