Back

ⓘ Rékayasa struktur - Rékayasa sipil, Protéin, Mékanika taneuh, Insinyur, Eurocode, Leuweung ..



                                               

Rékayasa sipil

Dina watesan modérn, téhnik sipil ngalegaan jadi rékayasa nu kabagi jadi sababaraha bagian nyaéta "perencanaan", konstruksi jeung perawatan struktur nu aya hubunganna jeung bumi, cai atawa peradaban jeung prosésna. Ayeuna téhnik sipil ogé nyakup jalan, struktur, sumber cai, cai kotor, kontrol banjir atawa lalu lintas. Rekayasa diwangun tina hasil panalungtikan pakaitna sistem alami jeung jieunan-manusa sarta diwangun ogé tina persamaaan empiris keur kaperluan désain. Rekayasa sipil mangrupa rekayasa nu ilahar dipaké dina widang rekayasa. Kanyataana, ngan aya dua rekayasa utama nyaéta sipil ...

                                               

Protéin

Protéin mangrupa sanyawa organik kompléks nu beurat molekulna gedé nu diwangun ku asam amino nu disambungkeun ku beungkeut péptida. Protéin ésénsil pikeun struktur jeung pungsi sadaya sél hirup ogé virus. Loba protéin nu mangrupa énzim atawa subunit énzim. Protéin séjén maénkeun pungsi struktural atawa mékanis, kayaning nu ngabentuk urat jeung sandi "sitoskeleton". Protéin ogé mangrupa sumber asupan pikeun organisme nu teu ngahasilkeun énergina sorangan tina cahya panonpoé. Protéin béda jeung karbohidrat utamana tina kandunganana nu loba nitrogén sarta saeutik walirang di sagigireun karbon ...

                                               

Mékanika taneuh

Mekanika taneuh nyaéta hiji widang elmu nu ngagunakeun prinsip mekanika teknik keur ngira-ngira sipat mekanik taneuh. Karl von Terzaghi, nu ngamimitian ngagunakeun prinsip rasional dina widang rekayasa taneuh, disebut Bapak Mekanika Taneuh. Mekanika taneuh mangrupa salah sahiji disiplin penting tina sababaraha cabang rekayasa, saperti Rékayasa sipil, Rékayasa géotéhnik sarta Geologi rekayasa. Mekanika taneuh dipaké dina desain pondasi keur ngadukung struktur, tanggul, tembok panahan, earthwork sarta wangunan bawah taneuh. Perkolasi cai ngaliwatan taneuh hal penting dina konstruksi torowong ...

                                               

Insinyur

Pikeun the British rock band Engineers, tempo Engineers band. Pikeun the Indian air marshal, tempo Aspy Engineer. Insinyur nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina rékayasa. Insinyur maké téknologi, matématika, sarta pangaweruh saintifik pikeun ngajawab masalah-masalah téknis. Jalma nu gawé salaku insinyur biasana mibanda tingkat akademis dina salah sahiji widang élmu rékayasa. Insinyur jeung élmuwan sakapeung matak bingung jalma awam. ku kituna ditegeskeun yén élmuwan mah gawéna ngambahan alam sangkan bisa manggihan prinsip-prinsip umumna, sabalikna insinyur nerapkeun prinsip-prinsip nu ...

                                               

Eurocode

Eurocode nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi. EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dicitak: EN 1991: Eurocode 1 Actions on structures EN 1995: Eurocode 5 Design of timber structures EN 1993: Eurocode 3 Design of steel structures EN 1997: Eurocode 7 Geotechnical design EN 1990: Eurocode 0 Basis of structural design EN 1998: Eurocode 8 Design of structures for earthquake resistance EN 1994: Eurocode 4 Design of composite steel and con ...

                                               

Leuweung

Leuweung atawa Wana hartina wewengkon nu miboga tatangkalan nu loba, biasana mangrupa bentukan alami dina jangka waktu nu kaitung lila. Komunitas tatangkalan ieu nutupan wewengkon nu lega tempat nyerep karbon dioksida, habitat sasatoan, modulator aliran hidrologis, jeung panahan taneuh, nu mangrupa salah sahiji aspék pangpentingna dina biosfir urang.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →