Back

ⓘ Masarakat - Daérah, Inohong, Wikipédia, Maséhi, Bitotama, NASA, Lagu kabangsaan ..



                                               

Daérah

Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat. Daétah diwangun ti Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Upami kacamatan, désa, jeung kalurahan dianggap sanés daérah otonom. Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah gubernur/bupati/walikota, jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan Rahayat Daérah.

                                               

Inohong

Inohong nyaéta saurang pamingpin, jalma anu penting kalungguhana, bisa ogé tokoh masarakat anu dipiajrih atawa dipikareueus, inohong minangka cukang lantaran pikeun rahayat ménta bongbolongan pikeun nyanghareupan kahirupan, kamajuan jaman, ogé dina widang pamaréntahan.

                                               

Wikipédia

Wikipédia nyaéta énsiklopédi nu dijieun ngagunakeun software wiki. Hartina, singsaha waé dihaturan ilubiung, kalayan bisa ngarobah atawa ngeusian artikel énsiklopédina. Ieu proyék téh dimimitian 15 Januari 2001, nu mangrupa divisi nirlaba ti Yayasan Wikimédia. Mun artikel tina sakumna basa digabungkeun, kiwari geus leuwih ti sajuta artikel, nu ampir satengahna dina basa Inggris. Wikipédia téh disusun dina rupa-rupa basa kalayan sipatna nembrak. Wikipédia Basa Sunda mimiti dilalanyahan bulan Maret 2004, anu tujuanana sangkan basa Sunda bisa ngungkulan jeung ngigelan kamajuan jaman. Mudah-mu ...

                                               

Maséhi

Kecap Maséhi biasana ngarujuk kana taun tarikh nurutkeun Kalénder Grégorian. Kecap ieu asalna tina Basa Arab. Mimitina taun Maséhi ngarujuk kana taun anu dianggap minangka taun kalahiran Nabi Isa atawa Yesus ti Nazarét. Sabalikna, istilah Saméméh Maséhi SM ngarujuk kana mangsa saméméh taun kasebut. Lolobana masarakat non-kristen biasana ngagunakeun singgetan M sarta SM sanajan henteu ngarujuk kana konotasi Kristen kasebut. Sistem penanggalan anu ngarujuk kana taun Maséhi mimitina diadopsi di Éropa Kulon salila abad ke-8. Dina basa Inggris sarta dipaké sacara internasional, istilah Maséhi d ...

                                               

Bitotama

Bitotama atawa perang mangrupa hiji kaayaan mumusuhan antara dua nagara nu mana kadua nagara aya dina hiji kaayaan nu tangtu. Ilaharna bitotama téh dibarengan ku konflik kalawan dilengkepan pakarang, boh antar nagara boh antar masarakat. Cicirénna ku agrési nu ékstrim, ngaruksak, sarta aya korban nu palastra, boh maké kakuatan militér kaatur atawa militér nu teu kaatur. Euweuhna bitotama biasana disebut kaayaan "tengtrem". Pangperangan nujul kana aktivitas umum jeung papasingan jenis bitotama, atawa bitotama nu ilaharna. Bitotama total mangrupa palagaan nu teu ngan saukur ditargétkeun ka m ...

                                               

NASA

National Aeronautics and Space Administration nyaéta lembaga pamaréntah Amerika Serikat nu miboga tanggung jawab sakabéh program luar angkasa jeung panalungtikan umum dina jangka waktu nu manjang. Ieu organisasi miboga tanggung jawab kana program panalungtikan masarakat sipil, aeronautika, jeung program kadirgantaraan.

                                               

Lagu kabangsaan

Lagu kabangsaan sacara umum nyaéta hiji komposisi musik patriotik anu ngajungjung sarta ngagungkeun sajarah, talari, sarta lalawanan rahayat, diaku boh ku pamaréntah hiji nagara minangka lagu nasional resmi, boh sacara konvensi ngaliwatan pamakéanana ku masarakat.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →